„Nu știu cum ați primit voi anunțul ăsta, dar este prima oară când un înalt oficial abordează, fără ocolișuri, rezolvarea urgentă a problemei care din punctul meu de vedere ne plasează într-un rușinos secol 19. Ziarul Bursa scria în noiembrie 2019 că “Toaleta din fundul curții ne așează la coada Europei”- declară liberalul Cătălin Andrei, vicepreşedinte imagine şi comunicare PNL Argeş.

„Premierul Nicolae Ionel Ciucă a cerut ferm ca până la finalul anului să fie aprobat un plan pentru eliminarea toaletelor din curțile școlilor și asigurarea unor condiții decente, în așa fel încât până în 2024 această problemă umilitoare pentru unii elevi și profesori să fie rezolvată. Voință politică există. Însă ea trebuie dublată de implicarea autorităților locale pentru că după spusele ministrului Educației, bani au fost alocați dar nu au fost cheltuiți. Din păcate în Argeș avem exemple negative cu duiumul și este uluitor să existe fonduri pentru a elimina această problemă rușinoasă, dar să lipsească implicarea și dorința de rezolvare.

– Un aspect este cel al toaletelor din curte. (…) Vă spun cu maximă onestitate, anul trecut, două treimi din bugetul pe care Ministerul Educaţiei l-a avut pe această linie, conformarea toaletelor din şcoli, s-au întors la bugetul de stat, ele au fost la autorităţile locale şi nu au putut să fie folosite. În opinia mea, e greu de înţeles acest lucru-, a spus ieri ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Câmpeanu, citat de liberalul Cătălin Andrei.

Write A Comment