Şi conducerea Consiliului Judeţean Argeş a semnat… petiţia de susţinere a lui Bebe Cotimanis

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş (preşedintele Ion Mînzînă şi vicepreşedinţii Adrian Bughiu şi Marius Nicolaescu) a semnat petiţia online (“Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”) (facsimil), lansată astăzi în spaţiul public de către susţinătorii actorului. O situaţie derutantă am putea spune pentru cei care se revoltă de circa o săptămâna chiar împotriva CJ Argeş.

Susţinătorii (care săptămâna trecută au lansat şi un memoriu) spun în petiţie că, cităm: “Bebe Cotimanis este iubit, respectat și admirat de toată lumea, mai puțin de conducerea PSD a Consiliului Județean Argeș care intenționează să-l înlocuiască din funcție. De ce? Pentru că la teatru este… ,,prea multă boemie” și, probabil, pentru că la conducerea sa nu se află o persoană loială partidului, care să execute directivele unor funcționărași vremelnici.”

După cum se cunoaşte deja, mandatul de manager interimar al lui Bebe Cotimanis expiră săptămâna viitoare pe data de 24 martie, zi în care Consiliul Judeţean va decide dacă actorul va mai rămâne sau nu în această funcţie.

Vicepreşedintele CJ, Adrian Bughiu, responsabil cu instituţiile culturale aflate sub tutela administraţiei judeţene, a explicat interespublic.ro de ce a semnat această petiţie:  “Conducerea Consiliului Judeţean Argeș a susținut tot timpul echipa managerială de la nivelul Teatrului Davila. Dovadă stau desele întâlniri, atât la sediul CJ, cât și în teatru, cu maestrul Cotimanis, dar și cu o parte importantă  a  angajaților teatrului.”

În acelaşi timp, Adrian Bughiu se declară nemulţumit de maniera în care Bebe Cotimanis  a înţeles să se exprime în presă, în prag de expirare a mandatului său de manager.

Vicele CJ Argeş face  referire şi la fondurile Teatrului Al Davila, în vreme de pandemie, declarând că lui Bebe Cotimanis i s-a spus să fie atent cum cheltuieşte subvenţiile alocate de Consiliul Judeţean:

“Din păcate, citind interviurile pe care le dă domnul Cotimanis, mie mi se pare că maestrul nu ne susține pe noi. Îndemn pe cei interesați să studieze și bugetele unor teatre similare cu Davila. Probabil vor constata că funcționează cu aproximativ jumătate din suma alocată de către CJ Argeş. La aproximativ 150 de miliarde buget în 2020, dintre care aproximativ 95 miliarde cheltuieli de personal, pentru care s-au realizat venituri proprii de 0,8%…cred că am exagerat: nu a fost boemie, ci o adevărată sindrofie! Și cu toate acestea, nicăieri, dar nicăieri, nu am pomenit despre schimbarea d-lui Cotimanis! Am avut dialog permanent, în care i-am solicitat să-şi eficientizeze activitatea prin cheltuirea mai atentă a subvenției de la CJ Argeș! Atât și nimic mai mult! Cu martori! Contractul domniei sale expiră pe 24 martie și poate s-a simțit…inconfortabil! Altfel nu se explică această atitudine, absolut neconstructivă! Din punctul nostru de vedere, atât memoriul, cât și petiția, sunt lipsite de orice fundament real și sunt lipsite de logică. E precum povestea cu drobul de sare…”– a declarat Adrian Bughiu pentru interespublic.ro

Actorul Constantin (Bebe) Cotimanis este manager interimar al Teatrului Al. Davila din martie anul trecut, ocupând această funcţie fără concurs, după plecarea lui Nicolae Poghirc. Consiliul Judeţean are două variante la dispoziţie: să continue cu o conducere interimară la Teatrul Al. Davila (prin păstrarea actualului manager sau numirea altuia) sau să scoată postul la concurs.

Semnaturile conducerii CJ Arges, petitie sustinere Bebe Cotimanis:

 

 

 

Write A Comment

error: Content is protected !!