DE UNDE? Yildiz Entegre Oarja va cumpăra în fiecare an 546.000 de TONE de LEMN

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# CEO Yildiz Entegre: “Noi suntem GUNOIERI de pădure. Nu vom tăia niciun copac!”

Yildiz Entegre, compania din Turcia care a inaugurat cea mai mare fabrică din mediul rural argeşean, respectiv în Oarja, va avea nevoie de…546.000 de TONE de LEMN şi deşeuri din lemn, pentru producţia anuală a materialului finit- PALUL. Conform proiectului, turcii de la Yildiz îşi vor asigura anual şi 2.500 de tone de parafină. Procesul productiv va mai presupune utilizarea a 3000 de metri cubi de gaz metan pe oră. În mediul privat argeşean au apărut deja primele întrebări privind sursa de provenienţă a materialului lemnos: de unde îşi vor achiziţionat turcii lemnul? Din Argeş, din România sau din Ucraina, după cum s-a vehiculat. La conferinţa de inaugurare a fabricii, CEO Yildiz Entegre- Ismail Hakki Yildiz (foto), a asigurat că nu vor fi tăiate pădurile României şi nici cele ale Argeşului: “Noi suntem GUNOIERI de pădure. Suntem cei care CURĂŢĂ pădurea. Nu vom TĂIA niciun copac.”- a declarat acesta în cadrul conferinţei de la Ramada.

Fabrica Yildiz din Oarja a obţinut avizele de mediu în cadrul unui proiect care a presupus punerea în funcţiune a parcului industrial cu acelaşi nume. Parcul industrial Yildiz se află la circa 250 de metri de zona industriala OMV Petrom- Arpechim şi la un kilometru de prima locuinţă din comuna Oarja. Avizul de mediu obţinut de Yildiz a fost contestat de către Asociaţia Zimbrul Carpatin, litigiul urmând să fie lămurit începând cu luna viitoare. Potrivit Asociaţiei, avizele de mediu care vor da startul producţiei nu ar fi foarte concludente, privind emisiile în aer din procesul producţiei de material lemnos.

Iată şi declaraţia INEDITĂ a viceprimarului Sorin Apostoliceanu, făcută în faţa turcilor de la Yildiz:

# Mi-aş dori să fac parte dintr-un proiect ca al dumneavoastră

„Noi ca şi primărie suntem un pic trişti că nu v-am putut ajuta să faceţi această investiţie în oraşul Piteşti. La Oarja, aşa cum a spus şi domnul preşedinte Dan Manu o să curgă lapte şi miere, chiar aşa o să fie. Am fi vrut să deschideţi această fabrică pe teritoriul Piteştiului. O investiţie de 150 de milioane de euro este o sumă foarte mare. Am citit mai multe materiale. Dumneavoastră aţi spus că o să aveţi 800 de salariaţi, plus alţi trei-patru mii în industria orizontală, în aval, în amonte. Să aveţi succes. Eu am uitat, nu am apucat, să-mi trimit prezentarea către organizatori. Şi eu am terminat Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Management, am şi master în business şi ca profesie viaţa m-a dus în altă pate, dar mi-aş dori să fac parte dintr-un proiect ca al dumneavoastră la o investiţie aşa de mare şi cine ştie unde o să ajung. Încă o dată felicitări şi să vă ţineţi de tot ce aţi spus aici, de protecţia mediului şi inclusiv de a pune pe primul loc omul, salariatul. Să vă ţineţi şi de proiectele sociale pe care aţi spus că le veţi face la Oarja. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru şi să vedem dacă vom reuşi să dăm drumul la parcul industrial de la Arpechim. Poate vă veţi extinde şi pe teritoriul oraşului Piteşti să putem colabora în continuare.” – a declarat vicele Piteştiului, cu ocazia inaugurării fabricii de la Oarja. (I.M.)

Write A Comment