Au dat de pământ cu procurorii ex-deputatului Teodorescu!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Poate te întrebi de ce dosarul ANRP, în care a fost anchetat şi trimis în judecată fostul deputat de Argeş, fost vice ANRP- Cătălin Teodorescu, s-a întors la DNA pentru refacere. Înalta Curte spune că procurorii au făcut multe confuzii, cea mai gravă fiind…  prezentarea ilogică a acuzaţiilor.

Judecătorii dau de pământ cu anchetatorii DNA, invocând faptul că ei nu pot fi şi judecători şi procurori, pentru a analiza cum trebuie corupţia din ANRP 4.

Uite ce spun judecătorii:

##### Este evident că procurorul face o confuzie între faptele reţinute în sarcina inculpaţilor şi încadrarea lor juridică.

##### Dacă tot instanţei i-ar reveni rolul de a descoperi fapte penale care nu au fost descrise în rechizitoriu, ar însemna că instanţa ar submina funcţia de acuzare care aparţine Parchetului.

##### Instanţa poate recurge la o altă încadrare juridică, atunci când constată că faptele pot primi o altă calificare, dar nu este rolul instanţei să descopere fapte noi în timpul judecăţii.

##### Procurorii trebuie să prezinte coerent faptele ce li se impută inculpaţilor, dacă acestea au existat.

##### A fost făcută o construcţie ilogică privind modalitatea de comitere a faptelor şi încadrarea juridică a acestora.

##### Parchetul nu are nici până acum o viziune finală asupra faptelor comise, a MOMENTULUI în care au fost săvârşite infracţiunile.

CE TREBUIE SĂ ŞTII: Dosarul care a revenit la DNA îi are drept inculpaţi pe Cătălin Teodorescu, Ion Oltean, Dumitrean Crinuţa, Alexandru Lăcrămioara, Constantinovici Rodica,  Baciu Virgil, Negurici Sergiu, Diacomatu Sergiu, Marko Attila Gabor şi omul de afaceri Rotaru Mihai.

CE TREBUIE SĂ MAI ŞTII: Teodorescu a plătit o cauţiune de 1 milion de lei pentru a rămâne în libertate.

Write A Comment