A concurat cu Victor Alistar! Curajul avocatei Ştefănescu face bine Argeşului (!!!)

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

S-a “bătut“ cu Victor Alistar şi Romeu Chelariu. Şi-a luat toate măsurile ca intenţiile ei să fie luate în seamă la Bucureşti, atât în Parlament cât şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

Este vorba de cunoscuta avocată argeşeancă Ştefănescu Iulia Elena, care a candidat pentru funcţia de membru în cadrul CSM, pentru a reprezenta societatea civilă românească. Stăm prost cu reprezentarea societăţii civile într-un for decizional, pe probleme majore, iar atunci când se pune problema unor voci menite să susţină anumite cauze, ajungem să stăm, din păcate, şi mai prost.

După cum ştiţi, Consiliul Superior al Magistraturii are în componenţa lui şi doi membri care să reprezinte, pe cât posibil, societatea civilă românească. Pentru ocuparea acestor locuri, a organizat şi finalizat la începutul acestei luni cele două competiţii, desfăşurate în cadrul Senatului României. În urma lor, senatorii şi-au dat cele mai multe voturi lui Victor Alistar, susţinut de Asociaţia Magistraţilor din România şi Romeu Chelariu susţinut de Camera de Arbitraj şi Mediere a României, deci ei sunt acum reprezentanţii societăţii civile româneşti din cadrul CSM. Însă, nu este deloc puţin lucru să menţionăm că printre cei 12 candidaţi, s-a aflat avocata argeşeancă Elena Iulia Ştefănescu. Chiar dacă a pierdut această luptă, sunt demne de apreciat eforturile făcute de aceasta, pentru o cauză nobilă, precum este cea de reprezentare a poporului în plenul celei mai înalte instituţii de magistratură. Iulia Ştefănescu a fost susţinută de Universitatea Piteşti şi Baroul Argeş, care şi-au declarat aprecierea completă faţă de ea, descriind-o ca fiind un profesionist de o înaltă reputaţie morală, onestă, cu rezultate foarte lăudabile în cei 19 ani de activitate. Elena Iulia Ştefănescu este doctorandă în ştiinţe juridice. Din păcate, aceasta nu s-a bucurat de notorietatea şi susţinerea de care au avut parte câştigătorii, foarte promovaţi de altfel în mass-media naţionale.

CE TREBUIE SĂ ŞTII: pentru a ajunge reprezentant al societăţii civile în plenul CSM, trebui să fii specialist în Drept, să ai şapte ani vechime în activitatea juridică, să te bucuri de prestigiu, să nu fi membru de partid, să nu fi colaborat cu serviciile secrete. Deşi politicul este exclus din această ecuaţie, votul ţi-l vor da… senatorii României şi nu specialiştii în Drept.

CE TREBUIE SĂ MAI ŞTII: Curajul şi determinarea avocatei Elena Iulia Ştefănescu, la acest nivel, face bine judeţului Argeş!

Write A Comment