Controale inopinate si Maria Dinu la Evidenta Populatiei Arges

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Salariatilor li s-a propus sa renunte la procesul cu Consiliul Judetean

Inca de luni dimineata, inspectori din cadrul Ministerului de Interne au venit intr-un control inopinat la sediul Evidentei Populaţiei Arges. Inspectorii vor sta aici vreme de zece zile si vor verifica legalitatea activitatilor specifice. Este primul control prin surprindere din istoria Evidentei Populatiei Arges. Astazi dimineata, la sediul institutiei s-au deplasat si Maria Dinu, adminsitrator al CJ, impreuna cu Ionel Voica, secretarului judetului.

Cei doi i-au bagat in sedinta pe salariati, pentru a le explica cum sta treaba cu dosarul deschis de Viorel Badea (seful Evidentei) impotriva CJ, privind bugetul. Dinu si Voica le-au explicat salariatilor ca ar fi mai bine sa renunte la procesul prin care se cere suspendarea bugetului, pe motiv ca salariatii vor avea de pierdut in acest litigiu, putand ramane fara salarii pana la inceputul anului viitor.  Reprezentanta Evidentei Populatiei, Catalina Grigore, cea care ii tine locul lui Viorel Badea a confirmat pentru Gherila intentiile Mariei Dinu, precizand si ca: Nu am luat pana acum o decizie in aceasta privinta. Urmeaza sa vedem ce vom face. Ne scuzati, dar sunt controale si nu mai pot vorbi. – a declarat Catalina Grigore.

Situatia directoratului de aici nu este una clara. Viorel Badea era in concediu medical cand CJ Arges a emis decizia de suspendare a acestuia, care nu a fost nici comunicata, deci nu a provocat efecte pana astazi. De asemenea, nu se intelege rolul actualului asa-zis director interimar, numit de CJ, Gheorghe Marin, angajat de facto al Consiliului Judetean Arges.

Saptamanalul Gherila a dezvaluit in aceasta saptamana situatia scandaloasa in care se afla cele doua institutii: Evidenta Populatiei versus Consiliul Judetean, privind alocarea salariilor. Consiliul Judetean, prin presedintele Dan Manu, a cerut stramutarea procesului pe aceasta tema, considerant ca judecatorii din Arges nu pot fi impartiali si obiectivi. Judecatorii au respins cererea ca nefondata.

Maria Dinu a declarat pentru www.institutiilestatului.ro ca Nu le-am cerut acest acest lucru. Mi s-a pãrut corect sã le prezint situaţia şi toate opţiunile. Toţi ar trebui sã ia decizia de comun acord. Le-am spus, dacă o faceţi, aveti buget şi salarii, dacã nu, nu veţi avea bani nici de curent.”, confirmand de fapt rolul vizitei sale la Evidenta Populatiei, exact in mijlocul controalelor, incepute luni dimineata. 

Starea psihica a angajatilor de la Evidenta Populatiei:

Gherila: – Buna Ziua, o legatura la dna Catalina Grigore

E.Populatiei: – Din pacate, nu se poate, pentru ca nu e nimeni prin birouri. Suntem cu totii in controale

Gherila: – Chiar pe tema aceasta dorim sa vorbim cu doamna Grigore. Incercati, va rugam o legatura.

E. Populatiei: – Incercam, haideti ca…sa vedem…dar nu stim daca….(…)

Controalele vizeaza activitatea de baza a institutiei, de la starea civila la baza de date. In fiecare an, aceste controale sunt tematice. Doar anul acesta este unul inopinat.


Write A Comment