Cristian Dolofan, DESPRE VIAŢĂ : “Familia are un rol foarte important. De sprijin, refugiu şi echilibru”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Interlocutorul nostru este Cristian Dolofan, CEO DOLO TRANS OLIMP şi pilot profesionist. Interviul a fost publicat în Ziarul Gherila, la rubrica Despre Viaţă, în care ne-am propus să punem în primul rând întrebări aleatorii despre viaţă și în al doilea rând întrebări despre Pitești şi judeţul Argeș.

1. Care era visul dumneavoastră din adolescenţă, domnule Cristian Dolofan? V-a îndrumat familia să alegeţi Facultatea de Politehnică sau a fost o decizie proprie?
– Visul meu din copilărie a fost să devin pilot profesionist de raliu. Nu s-a realizat în adolescenţă, dar ma bucură faptul că am reuşit să mi-l împlinesc acum, ca hobby. Decizia de a alege facultatea mi-a aparţinut în totalitate.

2. Cea mai frumoasă amintire din studenţie este?
– Sunt multe amintiri frumoase pe care le am din anii studenţiei, care pentru mine reprezintă o perioada foarte frumoasă, de care o să îmi aduc mereu aminte cu drag. Nu aş putea desemna o singură amintire ca fiind cea mai frumoasă.

3. Cât de important este rolul familiei pentru un om de afaceri de talia dvs?
– Familia are un rol foarte important. De sprijin, refugiu şi echilibru.4. Ce aţi făcut cu primii bani câştigaţi?
– Primii bani pe care i-am câştigat i-am reinvestit în companie.

5. Când v-aţi urcat prima dată la volan şi ce traseu aţi parcurs?
– Permisul de conducere l-am obţinut în 2006, când am împlinit 18 ani, iar primul drum pe care l-am făcut imediat după obţinerea permisului a fost către barajul Vidraru. Legat de raliu, am debutat în anul 2016, la Raliul Braşovului, la volanul unei Dacia Logan destinat clasei debutanţilor.

6. Care este cea mai aventuroasă cursă de raliuri la care aţi participat? Cel mai bun pilot de Formula 1 din istorie credeţi că este?
– De departe, cel mai interesant şi complex raliu la care am participat până acum a fost WRC Acropolis, în Grecia, anul acesta. A fost o experienţă deosebită. Pentru mine, Ayrton Senna este cel mai reprezentativ pilot de Formula 1.

7. Cum aţi descrie infrastructura rutieră a Argeşului în câteva cuvinte?
– Infrastructura rutieră actuală a judeţului nostru (şi nu numai) nu mai face faţă traficului aflat în continuă expansiune, de aceea este necesar ca ritmul investiţiilor în reţeaua rutieră să fie accelerat. Avem mult de lucrat şi de investit pe partea de dezvoltare şi de reabilitare.

(Graţiela Bâzoi, sursă foto- arhivă personală Cristian Dolofan)

Write A Comment