Este OFICIAL! Ministerul Culturii a cumpărat astăzi Vila Florica

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, proprietarii Vilei Florica (Complex Brătianu Ştefăneşti, Argeş) au semnat contractul de vânzare cumpărare a acestui imobil cu Ministerul Culturii. Potrivit declaraţiilor unuia dintre moştenitorii Vilei Florica, Nicolae Brânzea, Ministerul Culturii şi-a exprimat astăzi dreptul de preemţiune, achiziţionând imobilul Brătienilor cu suma de 1.820.000 de euro. Conform tranzacţiei de astăzi, o suma de 45.000 de euro din cea incasata de vanzatori a fost donată Ministerului Culturii, pentru reparaţii de urgenţă la acoperişul vilei (20.000 euro) şi burse pentru tinerii cu situaţii materiale precare (25.000 euro). Conform declaraţiilor lui Nicolae Brânzea, tranzacţia parafată cu Ministerul Culturii nu a putut fi afectată de constestaţia făcută la CCR de catre preşedintele României, Klaus Iohannis, la legea care reglementa această achiziţie. “Ce va face de aici încolo Ministerul Culturii, în legătură cu institutia Consiliului Judeţean ori alte institutii, nu mai este treaba noastră, a mostenitorilor-vanzatori. De astăzi, Vila Florica aparţine exclusiv Ministerului Culturii. Tranzacţia nu a depins de Legea constestată de preşedinte”, a declarat Nicolae Brânzea pentru publicaţia Gherila.

Ansamblul conacului Brătianu — Florica (Vila „Florica”) este situat în localitatea Ștefănești, Județul Argeș. Acesta cuprinde suprafața construită desfășurată de 2.324 mp și teren intravilan (parc dendrologic) în suprafață de 29.780 mp.

Presedintele Klaus Ionannis a contestat saptamana trecuta Legea privind Achizitia Vilei Florica, votata in Camera Deputatilor, acuzand ca este neconstitutionala, mai ales sub aspectul restrangerii dreptului de proprietate.

Nicolae Branzea a completat pentru Gherila: „Tranzacţia nu a depins de Legea votata în Camera Deputaţilor. Vanzarea a avut la baza alte legi conexe, care vizeaza patrimoniul national.”

Write A Comment