I-aţi votat, vă dau raportul! Consilierul local Radu Nistor e avocat în opoziţie

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Radu Nistor face politică din 1990, iar din 2008 este consilier local din partea Partidului Democrat Liberal . Este avocat şi face parte din Comisia Juridică, Administraţie publică locală, Culte şi Disciplină alături de social democratul Nicolae Zărnescu şi de liberalul Radu Perianu.

Consilierul verifică practic legalitatea hotărârilor care ajung pe masa Consiliului Local.  „Toate proiectele trebuie avizate. Au fost rare cazurile în care să apară scăpări. Probleme mai apar la achiziţii, la schimburi de terenuri. În general însă, astfel de hotărâri sunt retrase. Din acest punct de vedere, ne-am înţeles foarte bine cu domnul secretar general al Primăriei, Iosif Cerbureanu”.
Activitatea comisiei nu este afectată de lupta politică, susţine democrat liberalul. „Comisia vede interesul cetăţeanului, nu pe cel al partidului. În comisie nu s-au discutat niciodată aspectele politice. Ce e în şedinţa de consiliu nu are nicio legătură. Aici nu pot să intervină factori de interese de grup, e o chestie de drept. Rolul nostru nu e să ne mândrim că am făcut una sau alta. Lucrurile trebuie să meargă bine. Noi trebuie să oprim unele ilegalităţi. Proiectele se discută şi se ajunge la un lucru bun pentru cetăţean. Este o comisie juridică ce funcţionează foarte bine, pentru că este formată numai din jurişti.”
Dincolo de munca desfăşurată în cadrul comisiei din care face parte, Radu Nistor este o prezenţă acidă în sedinţe. Politicianul se simte în opoziţie pe plan local şi spune că nu e uşor să fii membru PD-L în această perioadă. „Problema blamării vine de la asumarea reformelor, de la faptul că nu s-au comunicat bine rezultatele. Niciodată, românul nu a fost mulţumit de conducători. În România, întotdeauna se găseşte cineva care să înjure. E o realitate tristă. Suntem experţi în a înjura foarte uşor.”
Alături de grupul din care face parte, consilierul PD-L a reuşit să îşi impună punctul de vedere legat de problema sistemului de încălzire a oraşului. „A fost o discuţie mai aprinsă cu Termoficarea. Voinţa PSD a fost aceea de a salva Termoficarea prin aprobarea unei hotărâri pentru interzicerea debranşării. Noi, PD-L şi PNL, cu ajutorul prefectului Gheorghe Davidescu, am reuşit să îi lăsăm dreptul cetăţeanului de a opta între încălzirea centralizată şi cea individuală. Primarul Pendiuc a greşit cu Termoficarea în totalitate. Reforma sistemului nu a fost făcută la timp.”

Radu Nistor este unul dintre consilierii care a optat pentru reglementarea modului în care se poate construi în oraş. „O clădire poate să existe în Piteşti doar dacă îndeplineşte anumite condiţii. Nu se mai poate construi nimic fără locuri de parcare. Aici e vorba despre clădiri care se construiesc acum pentru că legea nu se aplică retroactiv”, a mai explicat avocatul-consilier local.     

(Ema Pirciu)

Write A Comment