Vineri, 1 martie, Direcţia Naţională Anticorupţie a scos la concurs un număr de 21 de posturi de procurori. Potrivit anunţului, un număr de trei procurori sunt necesari la Serviciul Teritorial Anticorupţie Piteşti. Condiţiile pe care anchetatorii trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:

1. să nu fi fost sancţionaţi disciplinar

2. să aibă o bună pregătire profesională

3. să aibă cel puţin 10 (zece) ani vechime în funcţia de procuror sau de judecător

4. să aibă o conduită morală ireproşabilă.

Înscrierile se vor face până joi, 7 martie, şi vor consta în depunerea unui număr de 5 rechizitorii (actul de trimitere in judecată a unui inculpat) sau de alte lucrări specifice magistratilor, dar şi într-un interviu.

Rechizitoriile vor fi analizate şi punctate de către o comisie de evaluare specială din cadrul CSM. Vor fi angajaţi procurorii cu cele mai bune rechizitorii.

DNA Pitesti are la acest moment în lucru un număr de 205 de dosare în care urmărirea penală este începută de cel puţin şase luni. Alte 194 de cauze nu au fost încă soluţionate şi sunt mai vechi de un an de zile. În anul 2018, instanţele au achitat un număr de 11 inculpaţi trimişi în judecată de DNA Piteşti. Anul trecut, DNA Piteşti a întocmit şase rechizitorii, fiind trimişi în judecată 10 inculpaţi.


Write A Comment