Miliardarii cu probleme şi-au tras femei-paravan să le ducă mai departe combinațiile

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# Clementina Stoichin, care administrează cu mandat special imperiul Argecom nu este alta decât fina lui Gigi Axinte. Aceasta este omniprezentă în afacerile lucrărilor din construcții, fiind mâna mai lungă a fostului miliardar  până și în cel mai mare business cu CNADNR, care a zguduit România în 2014: scandalul Miss Deszăpezirea

# Rodica Meca, care administrează societatea Neo Construct Industrial este mâna dreaptă a lui Nicolae Ivănescu, care răspunde prezent în toate actele de mărire și decădere ale lui Nenea. Aceasta a fost pe vremuri mâna dreaptă a primarului de la Bradu, Florin Frătică, astăzi arestat

# Iuliana Brebu, care administrează DB Proiect AG, este o altă interfață a proiectelor de anvergură destul de problematice ale aceluiași Nenea și își are firma exact la sediul afacerii tot marca Ivănescu- Diana Pază și Protecție. DB Proiect AG s-a apucat mai nou de defrășări de păduri!!! În numele lui Nicolae Ivănescu!

 

Foști miliardari cu portofolii neîntinate, actuali miliardari cu mari probleme de  insolvență și faliment și-au pus încrederea în femei, odată cu golirea unor conturi care le putea asigura, prin 2008, traiul pentru încă o sută de ani. Dacă înainte erau extrem de vizibili în spațiul public, aceștia etalându-și mașinile și cash-ul mai ceva decât o fac asistentele de la Capatos, astăzi, aceiași magnați își deplâng sorțile, întrebându-se pe numele cui să mai treacă bruma averilor rămase în picioare. Sunt cazurile a doi foști puternici oameni de afaceri, Gigi Axinte de la Argecom și Nicolae Ivănescu de la Hotelul Muntenia. Aflați între ciocanul și nicovala Fiscului, dar și sub amenințarea unor procurori, cei doi se bazează astăzi doar pe flerul în materie juridică a femeilor despre care se spune că ar fi fost băgate la înaintare. Axinte se află la dispoziția finei sale, Clementina Catrina Stoichin, fostă Mugescu, iar Nenea la mâna Rodicăi Meca, dar și la mâna Iulianei Brebu, două doamne despre care mediul privat vuiește că nu s-ar fi pricopsit niciuna cu banii lui Nicolae Ivănescu. Ele trag la carul cu boi, iar boii nu mai sunt în căruța care trebuie, spun sursele noastre.

# Cine sunt femeile ghidate din umbră de cei care au fost magnați de neatins ai Argeșului

Femeile ar fi preluat controlul în imperiile Argecom, Neo Construct Industrial și DB Proiect AG. Deși toate cele trei afaceri sunt încă controlate de Gigi Axinte, respectiv Nicolae Ivănescu, sexul slab este cel care își pune amprenta pe orice act stipulat la ordinele acestor oameni de afaceri. Potrivit unor surse, din capitală până la Pitești și înapoi, via alte două județe, există creditori ai celor doi magnați, care ar da orice pentru a identifica orice bun pe numele acestora pentru recuperarea unor datorii vechi dar însemnate. Aceleași surse mai admit că presupușii creditori nu pot trece de paravanele construite de femeile plătite să îi apere pe debitorii de la Argecom și Turism Muntenia. Și o fac atât de bine, încât statul ar mai putea inventa o profesie de acest gen: cea de femeie-paravan. Să le luăm însă pe rând.

# Clementina Catrina Stoichin egal Axinte egal Argecom egal Simarc egal….

Clementina Catrina Stoichin este fosta Clementina Mugescu, cea care în anul  2007, cumpăra, prin intermediul unei societăți obscure (Eldina Topoloveni) cea mai scumpă linie de îmbuteliere de la Stațiunea de Vinuri Ștefănești. Clementina a plătit un preț de nimic, adică 80.000 de dolari, pentru un utilaj care fusese cumpărat, prin credit guvernamental, cu 3,5 milioane de dolari în anul 1993. Anul 2007 spune multe pentru industria vinului de la Ștefănești, aflată în faliment și scoasă la licitație cu cele mai bune bunuri mobile și imobile. La acea dată, doar doi magnați erau interesați să acționeze din umbră pentru niște tunuri de neegalat: Gigi Axinte și Nicolae Ivănescu. Chestiunea se leagă, într-un mod fericit pentru afacerile care aveau să se parafeze ani mai târziu: Gigi Axinte este nașul de cununie al Clementinei devenită Stoichin. Fina, odată intrată în actele afacerii, a ajuns să-și prefecționeze meseria, cea de contabil, avansând puternic în zonele juridic și economic de care depindeau atât de mult Argecom și reestul firmelor lui Axinte. Ani mai târziu o revedem pe Clementina Stoichin cu drepturi depline în Simarc, în același timp în Argecom, alături de mulți acționari, pentru ca de curând să-i observăm și calitatea de administrator special al insolventei Argecom. Clementina are pe cap întreaga…masă credală a lui Axinte, are pe cap toate contestațiile îndreptate împotriva nașului Axinte și, mai ales, mai are de furcă și cu alte acțiuni pe care același naș le deține la diverse firme, scoase din anonimat odată cu tunurile date la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi.

# Când Clementina îl apără pe nașul Axinte, în acționariatul de la “Miss Deszăpezirea”

Anul trecut a fost marcat într-un mod spectaculos la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi. O firmă înființată cu doar un an înainte, adică în 2013, câștiga unul dintre cele mai mari contracte de deszăpezire din România. Vorbim de Societatea de Construcții Drumuri și Autostrăzi SA, care a înfulecat peste două milioane de euro, pentru a da la o parte zăpada care a acoperit patru drumuri naționale din județul Dâmbovița. Presa vremii a tăbărât pe patroanele de la acea dată ale societății, respectiv pe surorile Loredana și Cosmina Salanță, ambele fotomodele cu mare ștaif.  Ca un făcut, când utilajele lucrau de zor la deszăpezire, cele două fete se plimbau prin țări însorite. Contactate telefonic, miss-ele au declarat că ar fi uitat să iasă din afacerea care le-a adus, cel puțin oficial, un ditamai contractul public și că vor avea ele cojoc de afaceriștii cărora le vânduse societatea. Patronii respectivi s-au dovedit a fi oameni de bază ai ex-miliardarului de la Romstrade, Nelu Iordache, pe numele lor Florin Dimitrescu și Alin Ștefan Niculae. Ceea ce nu s-a mai spus însă îi privește chiar pe protagoniștii noștri: Clementina Stoichin era cenzor în Societatea de Construcții Drumuri și Autostrăzi, la pachet cu un alt om al lui Axinte, recte Liviu Ciupeanu. Firma celor două miss a cunoscut și un scandal monstru la finele anului trecut (posibil din cauza împărțelii inegale de cașcaval). În cadrul unei Adunări Generale a Acționarilor a Societății de Construcții Drumuri și Autostrăzi, și-a făcut apariția însuși Gigi Axinte, însoțit de fina-paravan Clementina Stoichin, dar și de Liviu Ciupeanu. Toți trei au contestat drepturile  de acționar ce i se cuveneau lui Florin Dimitrescu, fost director general în cadrul Romstrade, fost director în cadrul UTI, dar și fost consilier în cadrul secretariatului general al Guvernului până în anul 2004. Tribunalul București a luat act de scandalul acționarilor de la firma fostelor miss, hotărând ca Gigi și Clementina să se ia la harță cu Florin Dimitrescu la Judecătoria Sectorului 1 și să încheie acest scandal cât se poate de repede. Conform unor surse, neînțelegerile dintre acționarii Societății de Construcții Drumuri și Autostrăzi SA ar fi apărut chiar pe fondul plăților virate de Compania Națională pentru lucrări de iarnă. Gigi Axinte ar fi făcut ihter la cum ar fi pus problema oamenii care au lucrat pentru Nelu Iordache, aflat astăzi după gratii.

# Rodica Meca egal Nenea egal Neo Construct Industrial

Rodica Meca este o altă femeie-paravan în jongleria intereselor de miliardari problematici. Născută în Mehedinți, dar aciuiată pe plaiuri argeșene, Rodica s-a aflat ani de zile atât în grațiile lui Florin Frătică, dar mai ales ale lui Nicolae Ivănescu, lângă care a și ales să rămână pentru continuarea afacerilor care mai de care mai controversate. Despre afacerea Construct 2001, publicația Gherila v-a mai informat ca făcând parte din posibilele primele câștiguri substanțiale ale primarului Frătică. Rodica Meca a făcut parte la rândul ei din Construct 2001, unde a și rămas din 2008 încoace, când Frătică a fost obligat să-și ia adio de la firmă, pentru că devenea primar. Pe aceeași Rodica Meca o întâlnim și în afacerea Carbon Extract, firmă care i-a avut drept patroni pe prietenii Frătică și Ivănescu, dar care a fost închisă, luând un alt nume, cu alți acționari. Pe aceeași Rodica Meca o întâlnim mai ales la Neo Construct Industrial, cea mai recentă dintre afacerile aflate sub oblăduirea lui Nenea. Neo Construct Industrial a avut afaceri publice foarte sigure, pe modernizări și reabilitări de drumuri, deși este alergată de creditori din întregul județ, care îi cer executarea silită pentru recuperarea datoriilor. Cu toate eforturile Rodicăi Meca, Nenea a început să piardă teren în fața altor firme de profil, angajații strigând că nu și-au primit salariile. În paralel, același Nenea, prin femeia sa- paravan, se bucură de intrare la Primăria Pitești, care îi emite autorizații pentru tot felul de planuri urbanistice, printre ultimele numărându-se business-ul unui show-room de utilaje agricole de pe Calea Câmpulung F.N.

# Iuliana Brebu egal Nenea egal DB Proiect AG, plus defrișări în pădurile din Topoloveni

Iuliana Brebu nu este atât de notorie în rândul femeilor-paravan inventate de magnați precum Nicolae Ivănescu. Brebu a preluat afacerea DG Proiect AG de la o anume Luciana Stancu și s-ar bucura, mai spun datele noastre, de clemența lui Nenea, care i-ar da mână liberă doar cât este necesar. Societatea DB Proiect își dă de gol proprietarul de facto prin prisma mai multor activități extrem de importante:

  1. Una dintre acestea ar fi avizele de exploatare pe care Iuliana le-a obținut în septembrie 2014 de la Mediu, pentru defrișarea unei suprafețe de 10 hectare de pădure, aflate pe raza Ocolului Silvic Topoloveni. Conform documentației cerute de Mediu, Iuliana Brebu a trebuit să pună la dispoziția specialiștilor contracte de închiriere între DB Proiect AG și, ups, SC Neo Construct Industrial (ne întrebăm dacă a semnat Meca pentru Nenea sau invers), dar și mai multe contracte de vânzare-cumpărare masă lemnoasă semnate cu Nicolae Ivănescu în persoană. Combinația pare de zile mari, dacă vorbim de defrișarea forestieră a 10 hectare, care, oficial, este trecută la capitolul valorificare. Din câte știm noi și mai toată lumea, Nenea nu ar mai fi avut de unde să dețină hectare de pădure la Topoloveni, odată ce pădurea a venit chiar la el în… Trivale.
  2. Continuând tot cu DB Proiect AG, mai știm că Nenea nu s-a ferit să facă afaceri cu această firmă chiar și cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Cum cei doi au momente și momente fie de relaxare, fie de ură, cei doi au fost acționați în judecată de o societate de construcții, al căror patron s-ar fi exprimat ceva de genul: “Ambele firme sunt la fel de neserioase”

Concluzionând, femeile care țin la paravanele celor care astăzi orbecăie dintr-un cont într-altul au un destin deloc ușor. Lucrurile se vor complica și mai mult atunci când nu doar Clementina Stoichin, ci și Rodica Meca sau Iuliana Brebu vor fi nevoite să dea niște răspunsuri plauzibile în cel puțin două dosare despre care se spune că le răsfoiesc procurorii locali de vreo doi ani încoace. (I.M.)

Write A Comment

error: Content is protected !!