Moment ZERO pentru şefia PNL Argeş: Miuţescu, Bica, Doru. Iani Popa, nu!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# Deputatul Dănuţ Bica şi femeia de afaceri Olimpia Doru şi-au anunţat oficial candidaturile pentru funcţia de preşedinte al liberalilor

# Adrian Miuţescu este cel de-al treilea competitor pentru şefia PNL

22 aprilie şi 29 aprilie a.c. sunt zilele fixate de PNL Argeş, pentru două evenimente care semnifică momentul zero al acestui partid. Spunem momentul zero, întrucât competiţiile pentru şefiile PNL Piteşti şi mai ales pentru PNL Argeş sunt net diferite faţă de anii trecuţi, marele absent din această luptă fiind senatorul Ion Popa, plecat din demisie din fruntea partidului. Vorbim despre o aşa-zisă reformă liberală, cauzată de rezultatele slabe ale alegerilor din iarna anului trecut, dar şi de mai multe susţineri care nu merg doar într-o singură direcţie.

# Cum stă PNL-ul cu alegerile în teritoriu. Gelu Tofan: Suntem surprinşi de implicarea tinerilor

Deputatul Dănuţ Bica şi femeia de afaceri Olimpia Doru şi-au anunţat deja candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PNL Argeş. Adrian Miuţescu este cel de-al treilea candidat pentru această poziţie, acesta fiind susţinut de majoritatea edililor liberali. Potrivit responsabilului CCOA (Comisia de Coordonare şi Organizare a Alegerilor PNL Argeş), Gelu Tofan, au fost închise situaţiile politice pentru peste 30% din organizaţiile locale: “Vom ajunge cu alegerile până la 76 de localităţi. Vă pot spune că la acest moment suntem în grafic, iar una dintre marile mulţumiri este că în mai multe localităţi ne-au surprins deschiderea de care au dat dovadă tinerii şi în principal domnişoarele. La Budeasa, de exemplu, tinerii din PNL sunt foarte implicati. Sunt oameni din eşalonul al doilea, al treilea, pe care i-am văzut foarte determinati”. – ne-a declarat Gelu Tofan. Conform declaraţiilor sale, organizarea continuă pentru oraşele Costeşti, Ion Baicea fiind unul dintre susţinătorii lui Adrian Miuţescu, ca de altfel mai mulţi primari, dar şi la Topoloveni (favoritul fiind Gabi Vasilescu), dar şi la Mioveni. După cum se ştie, alegerile PNL s-au încheiat în Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan fiind ales cu un scor de 58 la 5, dar şi la Câmpulung unde liderul PNL este Bogdan David. Pentru şefia organizaţiei Piteşti, lupta se va în principal între Gheorghe Duţulescu şi Radu Perianu, fiind posibile şi alte candidaturi din partea lui Narcis Sofianu sau Marius Postelnicescu. În privinţa senatorului Ion Popa, fost lider al PNL Arges, acesta ne-a declarat că în mod clar nu va candida pentru preşedinţia PNL, acesta oferind o serie de explicaţii la motivele care au dus la demisia de după alegerile din iarnă.

# Senatorul Ion Popa vorbeşte despre două erori care au dus la slăbirea PNL Argeş

“Eu vă spun sigur că nu candidez. Am fost mai bine de şapte ani în fruntea PNL Argeş, dar a trebuit să-mi asum înfrângerile din campania electorală a alegerilor parlamentare, dându-mi demisia. Nu am demisionat pentru a candida din nou. În toţi anii care s-au scurs am şi câştigat am şi pierdut, pentru că aşa este politica. Demisia mea a fost una foarte clară. Văzând atitudinea unor colegi de partid şi cântărind toate cele întâmplate, prin demisia mea s-a demonstrat că doar eu am fost vinovat de rezultatele campaniei din iarna anului trecut. Vreau să vă spun însă că eu nu m-am implicat în alegerile interne ale partidului, în sensul că nu am impus niciodată un om anume pentru vreo funcţie anume, indiferent de organizaţie. Fireşte că regret multe din acea perioadă. S-a demonstrat că acel cumul de funcţii pe care le deţineam la acea dată mi-au dăunat. În 2016, eram şi preşedinte al PNL Argeş, parlamentar, lider de grup la Senat, comunicator la nivel national, membru în comisia parlamentară europeană. Nu am avut cum să mă ocup, astfel încât toate activităţile mele să fie perfecte. Iar eu sunt un perfectionist. Pe de o parte, m-au epuizat, pe de altă parte au cauzat scăderea eficienţei. Asta a fost o primă eroare pe care o regret în legătură cu pierderile de la alegeri. O a doua eroare are strict legătură cu strategia naţională a partidului, cu felul în care au fost promovate imaginea, politicile de alianţă etc. Toate acestea au avut reverberaţii şi la nivel judeţean. Este clar că au fost şi chestiuni specifice în Argeş, de la lipsa de implicare a unora până la ostilitatea altora, pentru că este incredibil să obţii doar 10% într-o localitate cu primar liberal. Paradoxul şi o anume perversitate arată că deşi la momentul alegerilor, cei doi noi candidaţi nu erau bine văzuţi de anumiţi liberali, acum aceiaşi liberali sunt în relaţii excepţionale cu aceştia. (n.r. Lidia Constantinescu şi Ioan Sârbu). Vă rog să mă credeţi că eu nu am mai apucat să discut cu dumnealor de la alegeri încoace. Ei sunt doi oameni pe care i-am cunoscut exact când au fost validaţi în Biroul Naţional Permanent, s-au integrat bine în echipa de campanie, au muncit. Din păcate, rezultatele nu au fost pe măsură, iar dezamăgirea mea a fost cumplită. Ce le pot transmite liberalilor, acum la trei săptămâni înainte de alegeri este că le doresc mult success. Voi sprijini filiala de pe altă poziţie, una la nivel national. Le mulţumesc tuturor celor care au fost lângă mine în toţi aceşti ani şi care au făcut parte din echipa mea. Voi fi atent ce se întâmplă în continuare în PNL Argeş, nu îmi va fi indiferent. După ce vor fi fi oficializate candidaturile, îmi voi exprima şi eu, în mod public, susţinerile faţă de unul dintre candidaţi.” – ne-a declarat senatorul Ion Popa, în pragul unui moment zero prin care va trece partidul pe care l-a prezidat şapte ani.

 

Write A Comment