Oamenii PSD-ului pentru șefia Primăriei Pitești

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# Viceprimarul Cornel Ionică, șeful PSD Pitești- Cristian Gentea, Dumitru Tudosoiu și Sorin Apostoliceanu vor concura într-o luptă internă de partid. Doar unul va fi desemnat pentru a reprezenta PSD-ul la alegerile locale din 2016

PSD Argeș și-a conturat lista cu nominalizările pentru viitorul candidat la șefia Primăriei Pitești, alegând să menționeze un număr de patru pesediști, care ar fi potriviți pentru această funcție. Conform PSD, deși lista nu poate fi oficializată, membri cu șanse de a accede la o astfel de candidatură sunt: viceprimarul Cornel Ionică, președintele PSD Pitești- Cristian Gentea, șeful Inspectoratului Școlar- Dumitru Tudosoiu și șeful Termoficare SA, totodată cosilier local- Sorin Apostoliceanu. Deputatul Cătălin Rădulescu lipsește din aceste nominalizări, conform datelor noastre, tocmai din cauza dosarului de corupție Dedeman, în care a fost trimis în judecată. De asemenea, nici Tudor Pendiuc nu a fost inclus pe listă, date fiind problemele sale penale.

# Niciunul nu are dosar penal

Această listă cu cei patru nominalizați la lupta pentru cea mai importantă candidatură politică la nivel de municipalitate ar fi fost trimisă la centru, în urmă cu mai mult de o săptămână. În mod oficial, acești pesediști se declară fie modești, fie nepregătiți pentru o astfel de luptă, admițând că este mult prea devreme să se arunce în supozițiile unei victorii.  Dumitru Tudosoiu dar și Cristian Gentea sunt de părere că nominalizarea PSD pentru cel mai bun candidat la primărie trebuie să fie atent analizată, la pachet cu susținerile organizațiilor, în acest caz un rol de bază avându-l puterea formațiunii PSD Pitești. Niciunul dintre cei doi nu s-a grăbit în afirmații anticipate, fiind destul de rezervați. Iată ce spun cei doi. Dumitru Tudosoiu: “Vom vedea ce se va decide. Deocamdată, nu am luat în calcul absolut nimic, dar știu că sunt pe acea listă trimisă la București. Este mult prea devreme pentru declarații”. Cristian Gentea: “Este foarte important să se analizeze, înainte de toate, orice șansă. În cazul meu, va trebui să am discuții cu Organizația PSD Pitești și tocmai apoi putem vorbi de decizii”.

# Tudosoiu, destul de apreciat la nivel de partid

Viceprimarul Cornel Constantin Ionică este cotat la nivel de PSD cu cele mai mari șanse de reușită, pentru a fi desemnat să ducă o bătălie cu restul candidaților politicii argeșene, ca și pretendenți la conducerea Primăriei Pitești. Conform datelor noastre, nominalizarea lui Cornel Ionică s-a bazat pe trei mari criterii: unu- nu este implicat, cel puțin în mod oficial, în niciun dosar penal, doi- este cel mai experimentat pesedist din domeniul administrației locale și trei- notorietatea sa este net superioară altora. Revenind la Cristian Gentea, PSD Argeș consideră că s-ar descurca rezonabil într-o campanie care se anunță destul de alertă, iar procentul de susținere nu ar fi deloc de neglijat. În ceea ce-l privește pe Dumitru Tudosoiu, acesta a fost menționat încă de la începutul anului, de către o parte a conducerii PSD Argeș, ca fiind un om potrivit pentru o astfel de candidatură. Tudosoiu ar face parte din trendul unui new generation social democrat, de reformare a partidului, fiindu-I apreciate experiența acumulată într-o funcție publică și gradul de mobilizare managerială din ultima perioadă. Sorin Apostoliceanu, destul de luat în seamă la nivel de partid, este o variantă mai puțin sesizabilă din punct de vedere al popularității, deși este un consilier local cu state foarte vechi la Primăria Pitești. Apostoliceanu are avantajul unei experiențe în domeniul Termoficării, deși această societate a fost pusă pe butuci recent, fiind în proces de recunoaștere a falimentului.

# Cum rămâne cu Tudor Pendiuc?

Comentariile privindu-i pe cei mai nimeriți viitori pretendenți la funcția de primar al Piteștiului nu-l exclud însă pe primarul Tudor Pendiuc. Deși rămas în afara listei PSD, Pendiuc ar avea varianta unei înscrieri pe listele electorale ca și independent. O parte a PSD nu vede cu ochi buni această opțiune pe care ar avea-o Tudor Pendiuc la anul, în vreme ce alții spun că primarul încă în funcție ar avea reușite reale la un nou mandat, chiar și fără susținerea politică. Totuși, Tudor Pendiuc nu și-a declarat intențiile de a participa în cursa pentru șefia de municipalitate, iar social-democrații îl cataloghează deja ca fiind un om al suprizelor de orice fel.  I.M.

Write A Comment