Renaşte proiectul turistic Ghiţu-Molivişu, sub numele de: VIDRARU 1 GHIŢU-MOLIVIŞU

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# Expertul Cristian Chiriţă, care a întocmit studiul de fezabilitate al noului proiect de master-plan turistic, oferă detalii: „Am evaluat vechiul proiect şi au fost constatate problemele care fac astăzi obiectul unei anchete. Apoi s-a făcut un audit. Noi am câştigat pe SEAP lucrarea pentru studiul de fezabilitate şi lucrurile se vor mişca într-o direcţie bună.”

Expertul Cristian Chiriţă, care reprezintă societatea Performance Center Struct, axată pe expertize, proiectare şi arhitectură, este cel care a întocmit un nou studiu de fezabilitate, pentru ceea ce se doreşte a fi recuperarea proiectului de anvergură Ghiţu-Molivişu.

# Nu se va construi pe cei 9000 de mp, terenul în litigiu

Şeful Cj Argeş, Dan Manu, a anunţat de acum două săptămâni că administraţia judeţeană a făcut deja primele demersuri pentru a demara un nou proiect turistic, proiect care nu diferă foarte mult de cel vechi. Săptămâna trecută, omul de afaceri Cristian Chiriţă de la societatea care a întocmit SF-ul zonei turistice, ne-a oferit câteva răspunsuri mai apropiate de realitatea actuală, cu privire la ce paşi vor fi făcuţi de Consiliul Judeţean Argeş în perioada imediat următoare. “În septembrie 2016, am făcut o expertiză a investiţiei de la Ghiţu-Molivişu şi am constatat că existau probleme pentru suprafaţa de circa 9000 de metri pătraţi, pe care au fost făcute lucrări, suprafaţă care aparţinea unui privat (n.r. Pavel Bârlă- fost preşedinte ale ADI Molivişu). Ulterior s-a realizat auditul şi apoi a fost întocmit dosarul penal pe această problemă. Noi am câştigat pe SEAP lucrarea pentru efectuarea studiului de fezabilitate al acestui nou proiect, care nu diferă foarte mult de cel vechi. Practic, vorbim de acelaşi amplasament, dar cu o poziţionare diferită a telegondolei, care va fi mutată cu circa 100 de metri mai jos de locul stabilit iniţial, pentru a fi evitată suprafaţa din litigiu. Pârtia de schi A1 a fost mărită ca suprafaţă şi se are în vedere să fie terminată până la finele acestui an. Va fi continuată de pârtia A2, care are ca termen de finalizare anul 2019. Noi am făcut studiul de fezabilitate, iar acum urmează obţinerea tuturor avizelor, pentru pregătirea licitaţiei de proiectare şi execuţie. Se estimează că proiectul va fi urcat pe SEAP în luna mai a acestui an.”- ne-a declarat Cristian Chiriţă, reprezentantul firmei Performance Center Struct. Investiţia în prima pârtie de schi ajunge la o valoare de circa 15 milioane de lei, bani care vor fi asiguraţi exclusiv din bugetul judeţean. Cea de-a doua pârtie, A2, va costa mai puţin,  circa 200.000 de euro, mai spune Cristian Chiriţă. Noul proiect Vidraru 1 ar trebui finalizat în cel mult doi ani, adică până la finele anului viitor, după care se presupune că investiţiile vor continua pentru integrarea acestuia în master-planul de turism, care se va cuprinde Braşov şi Sibiu.

# Pavel Bârlă, singurul responsabil?

Litigiul de care face vorbire Cristian Chiriţă nu a fost lămurit nici astăzi de organele de anchetă. Pavel Bârlă, cel despre care se ştie că deţinea proprietate pe amplasamentul pârtiei de schi, a donat suprafaţa de teren primăriilor care compun ADI Molivişu. Neoficial, s-a spus că singurul responsabil de situaţia de la Molivişu ar fi chiar Pavel Bârlă, despre care nu am auzit în mod oficial că ar fi fost incriminat în vreun fel de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, unde se află dosarul. Alte surse se întreabă retoric ce firme urmează să-şi mai facă apariţia pentru câştigarea viitoarei licitaţii, ca nu cumva să se repete istoria nefericită a proiectului. Din câte ştiţi, investiţiile la Molivişu au fost destul de conflictuale, cu un manager care a încasat bani publici pentru realizarea acestui proiect în proporţie de… peste 80%, respectiv Constantin Dârzan.

(FOTO – CRISTIAN CHIRITA)


Write A Comment