Salarii reduse la Filarmonica Piteşti: să nu fie mai mari de 6200 RON pe lună

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

 Conducerea Filarmonicii Piteşti a ţinut astăzi o şedinţă, prin care i-a anunţat pe angajaţi că salariile acestora urmează să fie micşorate sub salariului directorului.

Şedinţa vine după ce primarul Cornel Ionică a anunţat că nu există buget pentru susţinerea salariilor de la Filarmonică, aplicând o politică salarială locală  şi nu una naţională, aşa cum este cazul Consiliului Judeţean Argeş. Cel mai mare salariu de la Filarmonică, după aplicarea majorărilor legale a ajuns la 9600 lei brut, cel al directorului Jean Dumitraşcu fiind stabilit la 6200 lei. Filarmonica urmează să aplice măsurile de reducere a câştigurilor lunare, sub pragul de 6200 la absolut toţi angajaţii, pe motivul că nu există bani la buget. Reamintim că instituţiile publice nu au aplicat o politică unică pentru noua grilă de salarii.

Cei care au considerat ca dispun de buget, cum este şi cazul Consiliului Judeţean, au majorat câştigurile. Nu acelaşi lucru a fost posibil la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, rămas şi fără director, în urma încurcăturilor privind majorarea salariilor. Angajaţii Filarmonicii nu sunt însă mulţumiţi de aceste măsuri de tăiere din salarii. Filarmonica Piteşti aplicase grila de salarii după modelul altor Filarmonici din ţară, încă din luna februarie a acestui an. Potrivit declaraţiilor directorului Jean Dumitraşcu, şi mâine se vor purta alte discuţii, pe tema noii grile de salarizare.

In contextul noilor majorari de salarii din anumite institutii argesene, deciziile pentru Filarmonica par o lovitura la adresa mediului cultural muzical pitestean.

Write A Comment