Soţia lui Fătuloiu a intermediat afacerile Alprom, pentru un comision de 10%

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Fostul secretar de stat dan Valentin Fătuloiu urmează să facă potecă la DNA în dosarul şpăgii omului de afaceri Cătălin Chelu care a marcat istoria MIRA, dar şi pe cea a Anticorupţiei. Dacă la izbucnirea scandalului care a condus la demiterea sa, acesta nega orice relaţie contractuală cu cel mai controversat afacerist din domeniul pieţei bursiere din România, dar mai ales cu societatea Alprom SA, lucrurile au luat o altă întorsătură în dosarul DNA.
Lista DNA-ului
Conform unor surse juridice, DNA analizează la acest moment implicările mai multor firme în afacerea Alprom.  Mai precis, anchetatorii iau la puricat un număr de nu mai puţin de zece societăţi comerciale, care încă din anul 2002, au încasat comisioane fabuloase de la fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului, în scopul intemedierilor de livrări de mobilă pentru export. Printre acestea, se numără şi societatea Mondo Mobile Topoloveni, care aparţinea soţiei fostului secretar de stat, Carmen Fătuloiu. Instituţiile fiscale au întcmit în dese rînduri rapoarte de analiză costuri-venituri în cazul Alprom, pentru a constata legalitatea achităriii impozitului şi a altor taxe către stat. Cu această ocazie, inspectorii fiscali au pus cap la cap cheltuielile Alprom în privinţa plăţilor către intermediari. Aceleaşi documente sunt reluate astăzi de către procurorii Anticorupţie. Potrivit surselor noastre, firmele care au încasat comisioane de la Alprom, doar pentru a intermedia livrările de mobilă în afara ţării sunt următoarele: SC Moldacom Iaşi, intrată în relaţii contractuale cu Alprom încă din anul 2003. Comision 10%. SC tehnoforest Bucureşti, comision de 2%. Sc AMP UK Imports, comision în medie de 10%, plătit în euro, din anul 2005 încoace. FID Franţa- comision de de 3%. CONTOR M- comision de 6%. Intermed Demimar- comision de 2%. Skeletti KFT- comision de 2%. SC ABISCO- comision de 4%. Societatea Mondo Mobile Topoloveni, administrată de către Carmen Fătuloiu, figurează pe lista cu pricina cu un comision de 10%. Ca şi exemplu, este citat un contract suspect care nu are număr, datat din 14.04.2004, conform căruia societatea nevestei fostului secretar de stat a intermediat livrarea de mărfuri Alprom în valoare de circa 60.000 de euro. Aceasta este doar una dintre legăturile contractuale ale lui Carmen Fătuloiu, ieşită între timp din societate, care ridică, spun susrele noastre, multe semne de întrebare pentru anchetatorii DNA.
Se  schimbă cursul anchetei

Dan Valentin Fătuloiu declara pe posturile de televiziune inexistenţa unor aşa afaceri personale cu Alprom , relaţiile sale cu fabrica de mobilă durează anterior venirii lui Cătălin Chelu în acţionariatul Alprom, afacerile fiind preluate, între timp, chiar de junior. În acest context, declaraţiile lui Cătălin Chelu cu privire la siguranţa pe care o avea în legătură cu aşa-zisa protecţie asigurată de Fătuloiu, în cazul oricăror probleme cu legea, schimbă cursul anchetei, mai spun sursele noastre.
(Tania Alecu)

Write A Comment