Vila Florica, REEVALUATĂ!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

O nouă evaluare va fi făcută pentru Vila Florica, imobil de o importanţă culturală unică în România. Dacă achiziţia acesteia este tergiversată la nivel de Parlament, lucrurile fiind tărăgănate în ultimii ani din cauza avizelor obţinute foarte greu, treburile se mişcă un pic la Ministerul Culturii. Ministerul are astăzi în vedere organizarea unei licitaţii pentru a-l numi pe cel mai capabil evaluator român, care să meargă pe domeniul Brătienilor de la Ştefăneşti. Evaluatorul va calcula DIN NOU patrimoniul liberalilor. Evaluarea va fi una SECRETĂ, departe atât de ochii actualilor proprietari-moştenitori, cât şi de cei ai conducerii Consiliului Judeţean Argeş care o administrează. Ultimul preţ negociat pentru cumpărarea Vilei Florica- Complexul Brătienilor a rămas la 1,8 milioane de euro, după ce a scăzut de la circa 3 milioane de euro. Ştii că proprietarii Vilei nu-şi pot vinde averea de la Ştefăneşti, pentru că Ministerul Culturii are întâietate, după ce şi-a manifestat intenţia de cumpărare. Evaluarea făcută de Consiliul Judeţean nu mai are nicio însemnătate, în acest context. Întrebarea este: va fi cumpărată ieftin sau va fi cumpărată scump !?!

STII DEJA că Vila Florica este unul dintre cele mai pitoreşti conace boiereşti din România. Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români,  care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri.

„S-a schimbat casa de cum mi-a lăsat-o tatăl meu, după cum şi-a schimbat tatăl meu casa de cum i-o lăsase moşul meu. Moşul meu a lăsat o casă cu o pivniţă şi patru camere. Tatăl meu a mai adăugat opt camere. La rândul meu am mai adăugat şi eu şi sper ca şi generaţiile viitoare, pentru dragostea ce o au pentru Florica, vor mai adăuga şi ele ceva… Ceea ce am făcut la Florica aş vrea să facem şi în statul român”.

(Ionel Brătianu, declaraţie 1909)

Write A Comment