Argeșul e Deștept! Dovadă, rezultatele la Bacalaureat!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

„Argeșul are cinci medii generale de 10 la Bacalaureat, primul loc în clasamentul național pe județe. Și o rată de promovabilitate la candidații din promoția curentă de aproape 80%. Este cea mai frumoasă statistică pe care o văd în ultimul timp și sunt mândră că argeșenii mei sunt de top. Sunt o generație de învingători!
Pe foarte mulți dintre ei, elevi și profesori, i-am avut oaspeți la Senat. Și de fiecare dată, în toate temele discutate, am înțeles că generația tânără merită încrederea noastră. Sunt deștepți, cu inițiativă, conectați la problemele realității și știu ce vor în viitor. De ei avem nevoie în toate domeniile de activitate. De ideile lor, de cunoștințele lor și, de ce nu, de criticile lor constructive!
Am încredere că pe mulți îi vom vedea peste puțin timp ca performeri în administrație, în Educație sau Sănătate. Îi aștept și în politică.
Ei vor fi cei care vor construi și consolida ”România educată”. Pentru că au învățat ce înseamnă asumare și responsabilitate.
Felicit pe toți elevii care au dat Bacalaureatul în această sesiune! Depotrivă, pe părinții și pe profesorii lor! Fiecare a avut câte un rol în acest succes și știu că nu întotdeauna a fost ușor.
Și eu sunt dintre cei care au făcut școala în Argeș! Colegiul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș, care și anul acesta este în top 5 la rezultate: cu o promovabilitate de 94,5% și o medie generală de 10.
În egală măsură, sunt trei medii generale de 10 la Colegiul Național „ Ion C. Brătianu” Pitești și una la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung.
Ca ministru al Justiției, am primit de la profesioniștii din sistemul de justiție un mesaj important pentru toate generațiile care vin din urmă și pe care îl voi transmite mai departe Legislativului și Executivului: acela că lipsa de educație juridică și civică este ”rădăcina problemelor”. Împreună, vom corecta asta!
Urez mult succes în continuare tuturor actorilor din Educație! Iar celor care de acum sunt absolvenți de liceu, să nu uite, oriunde merg mai departe, că Argeșul are nevoie de voi! Că România are nevoie de voi!”- Alina Gorghiu, Președinte PNL Argeș

sursa foto- PNL Arges

Write A Comment