Cătălin Costescu: „Mi-am cerut scuze doamnei inspector general şcolar, Alina Manea. Poate am exagerat”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Vârful tensiunilor din şedinţa Consiliului Local de joi, doar pe temele care au vizat educaţia, şi-a atins apogeul în dialogul purtat între preşedintele de plen, consilierul local PSD- Cătălin Costescu- şi şefa ISJ Argeş, Alina Manea-PNL. Tonul şi atitudinea lui Costescu au fost extrem de agresive (dialogul mai jos), mărul discordiei fiind containerele modulare necesare  pentru cele mai mari şcoli din Piteşti (Şcolile Mihai Eminescu şi Mircea ce Bătrân). Alina Manea şi-a susţinut punctul de vedere în CL, pentru necesitatea acestor bunuri şi a mai cerut un drept la opinie, care nu i-a mai fost dat.

Pentru gestionarea problemelor şi a soluţiilor există comisiile de specialitate!

Cătălin Costescu a declarat astăzi pentru interespublic.ro că şi-a cerut scuze faţă de şefa învăţământului argeşean: „Mi-am cerut scuze faţă de doamna inspector general şcolar, Alina Manea, pentru atitudinea pe care am avut-o. Poate am exagerat. Atmosfera a fost una foarte tensionată. Doamna inspector general putea veni la comisii, care se întruniseră cu două zile înainte, pentru că aceasta este procedura. Putea ridica atunci problema containerelor, nu în şedinţa de plen, mai ales că problema nu era una orişicare. Se putea discuta foarte bine atunci (în comisii) situaţia şi pentru identificarea sursei de finanţare. Nu mai apăreau atât de multe discuţii. De asemenea, o doamnă avocat a luat cuvântul în şedinţă şi am atenţionat că a vorbit suficient. Nu ne putem întinde. Nu putem crea precedente cu luări de cuvânt în plen ale celor care pot veni foarte bine la comisii, pentru că aşa ar veni toată lumea în şedinţă. Pentru gestionarea problemelor şi a soluţiilor există comisiile de specialitate. Ne vedem în această şedinţă o dată pe lună, unde cuvântul aparţine consilierilor locali, pentru exprimarea votului, în baza unei Ordini de Zi. În plus, au mai fost daţi bani pentru containerele necesare şcolilor. Şi se dau în continuare. Nu s-a mai pus nici problema că dacă vine valul 4, acestea vor rămâne neocupate, aşa cum s-a invocat valul 4 în cazul proiectului PRIMUL GHIOZDAN. Repet, mi-am cerut scuze doamnei Alina Manea. Am ieşit din sală şi i-am cerut scuze.”– ne-a declarat Cătălin Costescu.

DIALOGUL Costescu-Manea

Cătălin Costescu (PSD): „Nu mai ridicaţi mâna că n-o să mai vorbiţi! Aţi vorbit, vă mulţumim foarte mult!”

Inspector şcolar general, Alina Manea (PNL): „Şi eu vă mulţumesc, dar nu înţeleg de ce nu-mi permiteţi să-mi spun opinia?”

Cătălin Costescu: „Pentru că nu mai vrem. Opinia dumneavoastră puteţi s-o spuneţi, dar nu acuma. Mulţumesc mult.”

Alina Manea: „Dar nu este nicio regulă pe vreun protocol de comunicare la ceea ce faceţi dumnevoastră, dacă-mi permiteţi!”

DIALOGUL AUDIO:

Cătălin Costescu: „Doamnă, este şedinţa Consiliului Local, nu este şedinţa Inspectoratului General. Dacă nu încetaţi, pot să spun la domnii să vă dea afară. Eu v-am aprobat să discutaţi, aţi spus ce aţi avut de spus, acum lăsaţi-ne pe noi să găsim soluţia benefică pentru dumneavoastră! Pentru că aţi venit cu două săptămâni înainte şi să vă găsim containere. Eu am înţeles, copiii sunt prioritate şi asta vom face acuma. Ce nu înţegeţi? Ce mai vreţi altceva?”

Alina Manea: „Nu înţeleg de ce nu-mi daţi voie la exprimare! Asta nu înţeleg”

Cătălin Costescu: „V-am spus că soluţiile le vom găsi!”

Alina Manea: „Mulţumesc!”

CITITI SI: ANA STAN: Proiectul PRIMUL GHIOZDAN primise toate voturile comisiilor de specialitate!

CITITI SI: GELU TOFAN explica de ce a picat PRIMUL GHIOZDAN

 

Write A Comment

error: Content is protected !!