Asociația Imago Mundi este gazdă pentru un grup internațional, care participă până pe 12 Octombrie 2021 la un curs internațional de formare având drept tematică creativitatea tinerilor și implicare acestora în activități artistice care să le dezvolte potențialul, să ajute la formarea lor și chiar la integrarea pe piața muncii. Cursul de formare este al treilea dintr-o serie de activități ce se desfășoară prin proiectul ”Find your Talent, Work on your skills”, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Partneriate Strategice în domeniul tineretului.

Participă la acest curs lucrători de tineret și voluntari de la organizațiile Avedan Welzjin din Olanda – coordonatorul proiectului, iDrops din Belgia și Youth Act din Polonia. Participanții se implică activ în ateliere cu teme precum ‘’Talent-oriented support for vulnerable young people’’, Studio15 Photography/Video workshop: Working with Green Screen, LivART Library, Creativity for the 21st century, new skills for the labour market sau ”Non-formal methods on reflection and design of life plans”.

Sâmbătă 9 Octombrie, s-a desfăşurat o sesiune specială la care au participat artiști grozavi de toate vârstele, oameni care și-au descoperit creativitatea în domenii diferite: grafică, desen, pictură, muzică, teatru!

Ținând cont de contextul epidemiologic, toți participanții nevaccinați au fost testați Covid și vor repeta testul în zilele următoare. După acest curs, în toamna acestui an vom mai organiza alte ateliere cu aceeași tematică, facilitate însă de tinerii piteșteni care au participat la curs. Alături de cadre didactice, mai participă la curs și voluntari, elevi la Colegiul Național Ion C. Brătianu și Colegiul Național Zinca Golescu.

 

Write A Comment