“Şcoala de Artă”- un real succes și o oportunitate pentru învăţământul din zona rurală a județului Argeș!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Proiectul Școala de Artă realizat de Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea împreună cu Fundația Globalworth a fost un real succes și o oportunitate pentru învătământul din zona rurală a județului Argeș.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost peste 100 de copii și 20 de cadre didactice din Rătești, Căteasca, Mihăiești și Mușetești, care pe o perioadă de 2 luni au participat gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică îndrumați de artiști și mentori experimentați.

Fiecare curs s-a finalizat cu prezentarea rezultatelor obținute în urma muncii depuse de micii artiști. Au fost realizate expoziții cu lucrările copiilor, spectacole de teatru, o sesiune de storytelling și recitaluri de canto și pian.

Ultima etapă a proiectului a constat în proiecția filmului ,,E.T. The Extra-Terrestrial” în regia lui Steven Spielberg. Analiza și interpretarea producției cinematografice a fost realizată de către doamna Irina Margareta Nistor (critic de film), care a reușit să le capteze atenția copiilor, oferindu-le și alte informații prețioase din sfera cinematografiei.

Proiectul și-a atins obiectivele, iar impactul asupra celor mici a fost unul pozitiv, deschizându-le noi orizonturi spre o educație de calitate.

Mulțumim Fundației Globalworth pentru șansa oferită copiilor de a experimenta educația prin artă, care vine în completarea celei formale și care îi dezvoltă armonios.”- a declarat directorul executiv al Galeriei Ilfoveanu & Badea, Maria Lina.

♦♦♦

Proiect sustinut de Fundația @Globalworth

Parteneri instituționali : Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Școala Gimnazială ,,Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială ,,Ion Iorgulescu” Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.

Parteneri media locali: Universul Argeșean, GHERILA

Parteneri media nationali: Radio Romania Cultural, TVR Craiova, Curatorial.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment