Câţi ani de închisoare pentru LCM? Sentinţe în Argeş cu bani pentru pomenire, bani până la majorat

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

LCM-ul este doar una din infracţiunile grave contra vieţii. În codul penal este trecut drept „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte” si se pedepseşte cu închisoarea de la 6 ani la 12 ani. LCM-ul este şi încadrarea procurorilor pentru faptele lui Adrian şi Leornard Tudorici din Merişani, arestaţi în cazul Plăiaşu.

Interespublic.ro vă prezintă cele mai recente cazuri de LCM, închise prin sentinţe definitive în perioada 2016-2019 la Curtea de Apel Piteşti. Câţi ani de închisoare au dat judecătorii argeşeni pentru LCM? Anii de puşcărie nu ating pedeapsa maxima, unii sunt chiar cu suspendare, iar în unele tragedii daunele au făcut parte din înţelegeri purtate între inculpaţi şi familiile îndurerate.

CAZUL inculpat Grigore Cristian Claudiu

Victimă Alexandru Baltă, lovit cu un pumn, căzut cu capul de caldarâm, decedat. Pedeapsă definitivă: 5 ani închisoare cu executare şi 200.000 euro despăgubiri familiei: „Tribunalul obligă pe inculpat să-i plătească părţii civile Balta Rodica suma de 8.011 lei daune materiale şi echivalentul în lei la data plăţii a 100.000 euro, daune morale, iar părţii civile Balta Nicoleta echivalentul în lei la data plăţii a 100.000 euro, daune morale”- a spus Tribunalul in 2018, sentinta ramanand definitiva la Curtea de Apel.

CAZUL inculpat Pădure Daniel Marian

Victimă Marian Dat, bătut într-o cameră de hotel din Piteşti, din cauza banilor, decedat în urma lovirilor. Pedeapsă definitivă: 4 ani închisoare cu executare şi daune: 15.000 lei pentru înmormântare şi obiceuri creştineşti de până la un an, 10.000 euro daune morale familiei. Alţi 15.000 euro daune morale către copilul victimei- Dat Denis, plus 500 lei pe lună o prestaţie periodică până la majoratul acestuia, terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 de ani.

CAZUL inculpat Stoica Constantin Cristi

Victimă Gheorghe Tănase, decedat în urma unui scandal de după discotecă. Pedeapsă definitivă: 3 ani cu suspendare şi daune morale şi materiale de 31.500 lei către familie, în urma unei tranzacţii cu înţelegere între părţi:

1000 lei la fiecare pomenire

“Tranzacţie încheiată în dosarul penal nr. 20/109/2017, prin care întelegem să stingem definitiv latura civilă, astfel: 1.Subsemnaţii, părţi civile: Tanase Elisabeta, Tanase Nicolae, Voicu Loredana Cristina înţelegem să primim astăzi, data de 17.05.2017, de la inculpatul Stoica Constantin Cristi, suma de 31.500 lei reprezentând despăgubiri civile şi daune morale. II. Subsemnatul, Stoica Constantin Cristi, inculpat, înţeleg să plătesc azi, data de 17.05.2017 părţilor civile Tanase Elisabeta, Tanase Nicolae si Voicu Loredana Cristina, suma de 31.500 lei reprezentând despăgubiri civile si daune morale. De asemenea, mă oblig să achit către aceştia suma de 1000 lei la fiecare pomenire pe care o vor face pentru defunctul Tanase Gheorghe Georgel, astfel: La data de 15 iunie respectiv 15 noiembrie ale fiecarui an în perioada 2017-2022. Aceasta este înţelegerea noastră şi arătăm că, în afara celor menţionate în prezentul înscris, nu mai avem alte pretenţii de natură financiară nici în prezent şi nici în viitor.

CAZUL inculpata Elena Enache

Victimă un membru de familie. Pedeapsă definitivă: 7 ani închisoare cu executare.

CAZUL inculpat Nicolae Neacşu

Parte civilă, Maria Spirache. Pedeapsă definitivă: 5 ani cu executare, daune materiale şi morale de 34.000 lei şi 4580 lei, cheltuieli spitalizare.

Surse: Tribunalul Argeş, Curtea de Apel Piteşti

 

 

Write A Comment