Culmea carierei în justiţie! Avocatul Alin Anton şi-a luat şi ultimul examen pentru a deveni magistrat, până să fie plasat sub control judiciar!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cazul avocatului argeşean Alin Anton, anchetat de DNA pentru că ar fi pretins bani pentru a-şi trafica influenţa la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este unic în justiţia argeşeană prin prisma evenimentelor care s-au succedat în viaţa sa în ultima perioadă.

Înainte de a fi reţinut de procurorii DNA, avocatul Alin Anton promovase cele mai grele probe ale concursului de intrare în magistratură. Pus în libertate de Curtea de Apel Piteşti, procurorii DNA au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cerând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Pentru prima dată în istoria Înaltei Curţi, judecătorii au amânat pronunţarea privind luarea măsurii arestului (din 31 ianuarie pentru 5 februarie), cerere care ar fi trebuit să se judece în regim de urgenţă, ulterior repunând cauza pe rol cu soluţionare (a doua amânare) în data de 6 februarie.

Aflat în libertate, fără nicio interdicţie, avocatul Alin Anton a avut astfel posibilitatea să participe la ultima probă organizată de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru admiterea în magistratură. Este vorba de susţinerea interviului, care a avut loc în data de 3 februarie, probă pe care a şi promovat-o. Conform procedurilor, Alin Anton urmează să înainteze la CSM dovada unei bune reputaţii, iar dacă CSM confirmă că avocatul argeşean îndeplineşte şi această condiţie, ar urma numirea lui Alin Anton ca magistrat prin decret prezidenţial.

Trei zile mai târziu de la susţinerea interviului, Anton a fost plasat sub control judiciar, prin decizia Înaltei Curţi, decizie care este posibil să-i afecteze evoluţia în carieră, deşi, conform unor surse avizate, CSM ar trebui să ţină cont de prezumţia de nevinovăţie. Se bucură sau nu Alin Anton de o bună reputaţie? Aceasta va fi întrebarea care va fi analizată de Consiliul Superior al Magistraturii, în cazul în care avocatul va continua demersurile de a deveni magistrat.

Alin Anton este acuzat de DNA că ar fi pretins 10.000 de euro de la clienta sa- Veronica Grigorie din Râmnicu Vâlcea- pentru a interveni la judecători să-i admită un recurs în casaţie. Clienta sa fusese condamnată pentru fraudă informatică. Anton are interdicţia de a lua legătura cu ea, dar şi cu cei doi martori (Ionescu Marina – Manuela şi Nicolescu Marius) toţi trei aflându-se în străinătate. Procurorii au deschis dosarul lui Alin Anton după ce Veronica Grigorie a transmis pe adresa de email a DNA denunţul cu cei 10.000 de euro, bani despre care apărătorii avocatului susţin că reprezentau valoarea serviciilor pentru reprezentarea clientei în instanţe, declaraţi chiar în contractul de asistenţă juridică. Veronica Grigorie nu a fost încă audiată de DNA, la dosar existând doar denunţul său. (Graţiela Bâzoi)

sursa foto- Facebook Alin Anton

Pe acelaşi subiect: Avocatul Alin Anton a scăpat de arestul preventiv!

Citiţi şi: Avocatul Alin Anton, retinut de DNA!

 

 

 

 

Write A Comment