Mircea şi Georgiana Drăghici vor recalcularea despăgubirilor pentru terenul lor de pe viitoarea Autostradă Piteşti-Sibiu

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Luna trecută, Mircea şi Georgiana Drăghici au pornit un proces împotriva Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceştia cer anularea sau revizuirea hotărârii nr. 553/04.11.2021 şi recalcularea despăgubirilor menţionate în decizia respectivă, privind exproprierea unui teren în suprafaţă de 220 mp din totalul de 623 mp.

Terenul în cauză se află în proprietatea fiicelor acestora, Timeea şi Theea Alice Drăghici, primit printr-o donaţie de la părinţii mamei (Georgiana Drăghici), şi este situat în Curtea de Argeş, pe porţiunea care va fi traversată de Secţiunea 5 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Statul a stabilit ca despăgubire, în cazul familiei Drăghici, suma totală de 28.209 lei, valoarea care nu este cu siguranţă pe placul acesteia.

Nu este prima dată când soţii Mircea şi Georgiana Drăghici îşi manifestă nemulţumirile în instanţele argeşene. În perioada pandemiei, vara anului 2020, aceştia au cerut, tot împreună,  la Tribunalul Argeş anularea unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care era clasată cercetarea disciplinară a unui funcţionar care le-a verificat averea în anul 2018.

Funcţionarul ar fi stabilit că există nereguli între veniturile declarate ale familiei şi bunurile achiziţionate. Reclamaţia viza că funcţionarul respectiv şi-ar fi încălcat statutul, privind actele pe care le-a cerut să-i fie puse la dispoziţie de către fostul deputat Mircea Drăghici, acte legate de persoane sau perioade ce nu aveau legătură cu verificările, conform soţilor Dărghici.

Mircea şi Georgiana Drăghici nu au avut însă câştig de cauză în această speţă, judecătorii respingând cererea lor.

Revenind la solicitarea de recalculare a despăgubirilor pentru bucata de teren supusă exproprierii, familia Drăghici nu este singura care a declanşat procese împotriva CNAIR. Proprietari precum Elena Delcuescu sau MVT Rentals, care deţin terenuri în Bascov, pe porţiunea pe care va trece aceeaşi Secţiune 5 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu, au cerut reevaluarea despăgubirilor.

Fostul deputat se află în puşcărie, urmare a unei condamnări privind cheltuiala ilegală de subvenţii publice oferite de stat pentru PSD. Acesta aşteaptă ca judecătorii să-i aprobe recunoaşterea vinovăţiei într-un alt dosar legat tot de subvenţii de la stat, fiind acuzat că s-a plimbat în vacanţe de lux pe banii partidului (fonduri publice).

Write A Comment