UPDATE/Cei doi comisari OPC Arges au fost arestati!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

UPDATE: Cei doi comisari au fost arestati preventiv, pentru 30 de zile: 

În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, P.Î.C.C.J. – D.N.A. Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului B.D.C. în prezent aflat în Arestul I.P.J. Arges, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.05.2021, până la data de 25.06.2021, inclusiv. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Z.P.C., în prezent aflat în Arestul I.P.J. Arges, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data 27.05.2021, până la data de 25.06.2021, inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 27.05.2021, ora 15:45, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală. (Decizie Tribunalul Arges)

Stirea initiala:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2021, a inculpaților:

BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,

COMISAR BOBOC DUMITRU – sursa ANPC

ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

               COMISAR PAUL ZAMFIR- susra ANPC 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.
Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.

La data de 27 mai 2021, inculpații Boboc Dumitru-Constantin și Zamfir Paul-Constantin urmează să fie prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Anterior, în aceeași zi, procurorii anticorupție, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au efectuat percheziții domiciliare în opt locații situate pe raza județelor Argeș și Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Comunicat DNA

PE SUBIECT: Comisari OPC Argeş, propusi pentru arest preventiv

Write A Comment