Deputatul PNL de Argeş, Daniel Constantin: „La nivelul organizaţiei PNL Argeş, trebuie să schimbăm modalitatea în care acţionăm”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Parlamentarul de Argeş, Daniel Constantin, a făcut o serie de declaraţii, după ce premierul Florin Cîţu a câştigat preşedinţia PNL România, la Congresul din 25 septembrie.

Despre alegerea lui Florin Cîţu în fruntea PNL România:

„Mă aşteptam la acest rezultat, pentru că am văzut care este atmosfera în partid, iar dacă în organizaţia Argeş, lucrurile au stat altfel, la nivel naţional ştiam exact care este starea de spirit şi mă aşteptam la aceste rezultate.”

Despre huiduielile din echipa TeamOrban:

„La congres a fost o atmosferă, pe care sincer nu mi-aş fi dorit-o. Nu mi-a plăcut modalitatea în care s-a încercat să se acopere practic o stare generală a organizaţiilor care s-au manifestat într-un anumit fel. Nu detaliez, dar acea manifestare nu este demnă de un partid care se află la guvernare şi care îl dă preşedinte pe primul ministru al ţării. Să punem acest lucru pe seama emoţiilor pe care le-am trăit cu toţii la acest congres.”

Despre ce urmează după încheierea Congresului PNL

„După aceste alegeri, cred că partidul va fi cu totul şi cu totul altfel, din punct de vedere al imaginii pe care o proiectează în interior. Mai important decât asta, este actul de guvernare. Au fost patru luni de zile grele. Părerea mea este că a fost o greşeală că am avut patru luni în care s-a făcut campanie în interiorul partidului, dar toate sunt date uitării în momentul de faţă. Şansa mare pe care o are viitoarea conducere a Partidului Naţional Liberal este aceea de a demonstra că este eficientă la Guvernare. Sunt convins de asta şi de aceea l-am şi susţinut pe Florin Cîţu. Sunt convins că are calităţile să treacă România de această perioadă grea. O perioadă cu scumpiri, cu pandemie, cu tensiuni sociale. Este un specialist, este ceea ce are nevoie România în momentul de faţă în actul de guvernare.”

Cum se reconfigurează guvernarea?

„Este devreme să previzionăm, referitor la reconstituirea guvernamentală. Să nu uităm că şi USR este în campanie internă, mai au o săptămână. Până duminica viitoare, este prematur să vorbim de decizii. Sper ca USR să aibă capacitatea de a se întoarce la masa discuţiilor. România trebuie să fie guvernată şi va fi guvernată cu Florin Cîţu premier, indiferent că se întoarce USR sau nu la guvernare. Repet, eu sper ca USR să se întoarcă la masa discuţiilor, pentru a avea un guvern solid. În momentul în care USR îşi va stabili noua conducere, cred că se vor întoarce la guvernare.”

Despre PNL Argeş

„La nivelul organizaţiei PNL Argeş, trebuie să schimbăm modalitatea în care acţionăm. Am spus-o de un an de zile că este nevoie să deschidem uşile partidului, să aducem oameni profesionişti, pe care să-i promovăm în linia întâi. Oameni care să demonsteze în guvernarea naţională, dar şi locală, că au capacităţi şi abilităţi profesionale şi politice. Cred că aceasta este o schimbarea fundamentală care trebuie făcută şi la nivelul organizaţiei Argeş. Consider că lucrurile interne vor fi rezolvate cât mai repede şi toată lumea se va concentra pe guvernare în interesul cetăţenilor.”

Despre delaraţia lui Ludovic Orban, prin care a anunţat ruperea de preşedintele Klaus Iohannis

„Iniţial am crezut că este o declaraţie conciliantă, în care îşi recunoaşte înfrângerea. Nu am înţeles ruperea unui parteneriat cu preşedintele României.”

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40% – anunț oficial. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), Orban – 1898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule.

(Graţiela Bâzoi)

Write A Comment