Ducele de Albota, despre raportul pe care trebuie să-l dea USR-ului: „Nu mă opun, dar să nu ne condiţioneze!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Uniunea Salvaţi România, Filiala Argeş, a cerut unui număr de 43 de primării din mediul rural să îi pună la dispoziţie o situaţie amplă cu bugete, investiţii, număr de angajati, fonduri europene şi PNDL. USR Argeş a invocat legea 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice, formulând  întrebări pentru fiecare primar.

USR Argeş spune că dintre cele 43 de primării au răspuns complet doar primarii din Mozăceni, Săpata, Hârtiesti, Lereşti, Băbana. 3 primării au trimis date parţiale: Lunca Corbului, Stolnici si Titesti, iar 2 primării au solicitat marirea termenului de răspuns: Maracineni si Rociu. Catre 4 primarii a fost retrimisă interpelarea datorita unei greseli de fond, urmând ca acestea să răspundă pana cel tarziu 27.07.2019: Davidesti, Izvoru, Recea şi Uda.

Nu au răspuns: Albota, Barla, Boteni, Bradu, Buzoesti, Caldararu, Darmanesti, Harsesti, Micesti, Mirosi, Negrasi, Costesti, Popesti, Raca, Slobozia, Stefan cel Mare, Suseni, Ungheni, Vulturesti, Cocu, Poiana Lacului, Mosoaia, Vedea, Albestii de Muscel, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Mioarele, Campulung, Poienarii de Muscel.

“În cazul în care primarii nu vor intelege să răspundă până la finalul lunii Iulie, vom face demersuri la instanţele de judecată civilă.”- a precizat USR Arges presei.

Interespublic.ro l-a întrebat pe primarul din Albota, Ion Dumitru, totodată preşedinte al Asociaţiei Comunelor din Argeş, ce urmează să facă în privinţa raportării către USR:

“O să le trimit rapoartele Curţii de Conturi, prin care se acordă Primăriei descărcarea de gestiune, de unde rezultă că toate fondurile au fost cheltuite cum trebuie. O să mai trimit hotărârile de Consiliu Local, să vadă că toate deciziile au fost votate pentru ce am avut nevoie în comună si toate în literă de lege. Problema este că nu avem cum răspunde când au ei nevoie. Mai avem oameni plecaţi în concediu, iar noi suntem în teren pentru lucrări PNDL, pe care trebuie să le finalizăm la 1 septembrie. Nu o să cer o prelungire a termenului de răspuns, dar nici nu mă opun întrebărilor. Nu trebuie să fim condiţionaţi. Iar, treaba asta, că ne vor da în judecată dacă nu ştiu ce, este o ameninţare nelalocul ei. Mă aşteptam la mai multă înţelepciune din partea lor. Am tot respectul pentru domnul deputat USR Ionuţ Moşteanu. Eu îi spun că o să aibă o surpriză să constate că nu am cheltuit mulţi bani, iar ce am cheltuit s-a făcut exact pentru ce este necesar.” – a declarat primarul pentru interespublic.ro.

Ce vrea să ştie USR Argeş

IATĂ ÎNTREBĂRILE trimise de USR către fiecare din cele 43 de primării:

ÎNTREBARI ALBOTA:

 1. Cat este executia sectiunii de functionare si a celei de dezvoltare in sume nominale efectiv executate a bugetului local al Comunei Albota, pe fiecare an in parte in perioada 2007-2018.
 2. Excedentul sectiunii de functionare si al celei de dezvoltare in sume nominale efectiv executate din bugetul local al Comunei Albota pe fiecare an in parte in perioada 2007-2018.
 3. Sumele efectiv executate din programul de investitii al Comunei Albota in valoare nominala pe fiecare an in parte in perioada 2007-2018.
 4. Situatia fondurilor efectiv atrase prin proiecte cu finantare europeana si utilizate de catre Primaria Comunei Albota pe fiecare an in parte in perioada 2007-2018, in sume nominale.
 5. Suma totala cheltuita de Primaria Comunei Albota pe contractele atribuite prin licitatie publica si suma totala cheltuita pe contracte atribuite prin procedura directa, pe fiecare an in parte in perioada 2015-2018.
 6. Costurile activitatilor cu pregatire profesionala derulate de catre: angajatii din Primaria Albota, institutiile aflate in subordinea consiliului local, intreprinderile publice avand ca autoritate tutelara Primaria Albota, precum si de catre consilierii locali, pe fiecare an in parte in perioada 2016-2018. Care este numarul de persoane participante, unde au avut loc aceste instruiri, care a fost costul per participant şi furnizorul cursului (cel care a emis factura)?
 7. Care este suma bruta totala, alocata aparatului administrativ al Primariei Comunei Albota, pe fiecare an in parte, ca sporuri pentru participarea in proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile in conformitate cu prevederile art.16 al Legii-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare si al art. 4 al Hotararii nr. 325/2018
 8. Investitii realizate de PNDL-2012-2018 detaliat
 9. Venituri colectate din taxe si impozite -2007-2018
 10. Numarul persoanelor angajate in perioada 2007-2018, ce detin in acelasi timp calitatea de pensionar
 11. Zilele calendaristice in care comuna dumneavoastra desfasoara activitati cultural-artistice

 

 

 

Write A Comment