Ionuţ Moşteanu: Noi avem cu toții de învățat de la Gheorghe Hagi!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Îl ascultam zilele trecute pe Dan Șucu, un afacerist de succes, implicat recent în fotbal, vorbind de banii publici și sport. „Banii nu au aceeași valoare în mâna primarului din Pitești față de Gheorghe Hagi. Hagi cheltuie tot atâția bani cât cheltuie și Piteștiul. Uite unde e Piteștiul, uite unde e Hagi. Competența este partea suplimentară” – Dan Șucu. De prea mult timp, prea mulți primari au folosit banii publici pentru imaginea lor, nu pentru susținerea fotbalului. Transferuri făcute în biroul primarului din primărie, antrenori schimbați la decizia primarului, criticat jucătorii la TV. Primarul este și patronul. Doar că primarul nu a venit cu banii de acasă. Primarul nu este un afacerist de succes precum Șucu sau Hagi, primarul folosește banii publici, ai noștri, ai tuturor.

Noi avem cu toții de învățat de la Gheorghe Hagi.

Politica nu are ce căuta în sport. Cluburile sportive trebuie să fie administrate independent de politica locală. Ar trebui să fie administrate de profesioniști cu experiență relevantă, nu de oameni numiți politic. Cu atât mai puțin de primar.

Și da, o autoritate publică trebuie să se implice în sport. Dar trebuie să se implice pentru a promova sportul în școli, pentru a construi terenuri de sport, pentru a deschide curțile școlilor pentru elevi, să implice pentru infrastructura sportivă a orașului, nu să dicteze la echipa de fotbal.

Administrația publică să fie un partener pentru investitorii privați.

Un primar trebuie să se asigure că cetățenii din orașul său au un stil de viață sănătos, nu să comande schimbările pe terenul de fotbal.

Felicitări, Hagi, pentru titlul câștigat. Modelul tău este unul de succes. Mulți au de învățat de la tine.”- a declarat astăzi deputatul USR, Ionuţ Moşteanu.

sursă foto- Ionut Moşteanu, Facebook 

 

Write A Comment