Liderii politici din Argeş, despre rezultatul MOŢIUNII

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Liderii politici din Argeş, Miuţescu, Moşteanu, Valeca, Brătulescu, Bulf şi Ivan şi-au exprimat opiniile despre rezultatul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, votată ieri în Parlament cu 200 de voturi PENTRU. Ca să fi trecut, moțiunea avea nevoie de 233 de voturi.

Miuţescu: PSD a făcut presiuni

Adrian Miuţescu, preşedinte PNL: “Motiunea a fost un demers necesar, generat de rezultatul votului din 26 mai, un demers cerut practic de populaţia României. PSD-ALDE, care se află în pericol de dezintegrare, a creat însă presiune, a ameninţat parlamentari, nu şi-a lăsat oamenii să voteze. PNL s-a ţinut de cuvânt. Au votat toţi parlamentarii. A fost surprinzătoare atitudinea domnului Ghinea de la USR, care nu a venit să voteze, plecând la Bruxellles, spre deosebire de domnul Băsescu de la PMP, care întâi a votat şi apoi a plecat. UDMR, de asemenea, s-a ţinut de cuvânt, deşi au lipsit vreo doi, unul din motive de sanatate. Din păcate, minorităţile nu s-au ţinut de promisiune. Dacă ar fi votat, poate că diferenţa la rezultat ar fi fost mult mai mică.”

Ionuţ Moşteanu, lider USR: Senatorii PSD şi ALDE continuă să fie complici

“Votul moţiunii arată că în actuala configurație parlamentară, o majoritate fără PSD și ALDE nu există. Singura soluție să scăpăm de această guvernare dezastruoasă sunt alegerile. Urmează încă 3 scrutinuri electorale foarte importante pentru România, începând cu alegerile prezidențiale din noiembrie. Votul de respingere a moțiunii de cenzură dovedește că PSD nu a înțeles nimic din votul de pe 26 mai. Senatorii și deputații PSD și ALDE preferă să fie, în continuare, complici ai cele mai dezastruoase guvernări. Românii au spus răspicat la urne că nu mai creditează alianța PSD-ALDE, că vor altceva, o guvernare profesionistă și integră. PSD și ALDE ignoră total mesajul românilor și continuă să susțină în Parlament cel mai toxic guvern pe care l-a avut România în ultimii ani.”

Valeca: Opoziţia a făcut o acţiune de imagine

Şerban Valeca, preşedinte PSD: “Așa cum era de așteptat, moțiunea de cenzură inițiată de opoziție a fost respinsă de Parlament. După cum s-a putut observa din numărarea voturilor, nici măcar toți parlamentarii opoziției nu au susținut moțiunea care s-a dovedit a fi o acțiune de imagine, fără un program serios și fără a încerca măcar să pună ceva în loc. Pe lângă faptul că sancționează lipsa de alternative reale ale opoziției, rezultatul votului reflectă încă o dată sprijinul de care se bucură Guvernul PSD -ALDE și programul de guvernare care până acum a produs efecte benefice în economie și pentru cetățeni. Guvernul iese întărit din această încercare eșuată a opoziției de a se agăța de un rezultat al alegerilor din 26 mai care erau, de fapt, despre ce vrea România în Europa și nicidecum despre a schimba Guvernul care a fost consecința unui vot de încredere dat de cetățeni în 2016. PSD și Guvernul vor continua, așadar, să pună în aplicare programul de măsuri care a condus la creșterea nivelului de trai al românilor și a produs plus-valoare în economie.”

Brătulescu: Votul din mai nu a influenţat majoritatea politică

Simona Brătulescu, preşedinte ALDE: “Rezultatul moţiunii era previzibil. A dovedit că Alianţa PSD-ALDE este stabilă şi că rezultatul alegerilor europarlamentare nu a influenţat sub nicio formă majoritatea politică şi puterea care guvernează”.

Bulf: Eram datori să încercăm

Cătălin Bulf, presedinte PMP: “Opoziţia era datoare să încerce! PSD trebuie să-şi ducă guvernarea până la capăt. Nu mai avem nevoie de un guvern technocrat gen Guvernul Cioloş, care să-I salveze pe pesedişti, ca în anul 2015. Ţineţi minte ce s-a spus în 2016 la alegeri? -Cioloş e de vină-!”

Ivan: Avem un guvern care se împrumută pentru salarii şi pensii

Bogdan Ivan, preşedinte Pro România: “PSD-ul şi doamna Dăncilă ar fi trebuit să înţeleagă foarte clar semnalul dat de români prin votul din 26 mai. Ar fi trebuit să se dea la o parte măcar o perioadă, dar se agaţă de funcţie, de putere. Nu poţi fi supusul umil al lui Dragnea, iar acum să vii să arăţi că nici usturoi n-ai mâncat, nici…..Pro România a votat pentru căderea guvernului Dăncilă. Orice român trebuie să înţeleagă că avem un guvern care se împrumută să plătească salarii şi pensii. O firmă care face astfel de împrumuturi este o firmă falimentară. ”

Referitor la lipsa lui Cristian Ghinea de la moţiune, deputatul Ionuţ Moşteanu ne-a declarat că acesta este co-lider al Grupului USR PLUS din Renew Europe şi ieri s-a aflat la Bruxelles, pentru a negocia poziţia de lider a grupului pentru Dacian Cioloş. „Este un succes extraordinar pentru România să avem un român în poziţia de lider al celui de-al treilea grup din Parlamentul European. Dacă moţiunea stătea în două-trei voturi, nu se punea problema să lipsească.”- a declarat Moşteanu pentru interespublic.ro. 

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat cu 200 de voturi pentru, 7 contra şi 3 abţineri. Numărul total de deputaţi şi senatori prezenţi la votul de ieri a fost de 359.

 

Write A Comment