Mihai Coteţ, candidatul PNL pentru Primăria Piteşti: “Îmbătrânim, iar generațiile tinere pleacă una după cealaltă”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

PNL Argeş şi-a anunţat astăzi candidatul pentru Primăria Piteşti, în persoana consilierului local Mihai Coteţ, om de afaceri. Anunţul a fost făcut în prezenţa preşedintei de organizaţie, ministrul Justiţiei- Alina Gorghiu. Lansat sub motto-ul Mihai Coteţ – 100% pentru piteşteni, cel mai vocal consilier local al Piteştiului, opozant al PSD, a vorbit în calitate de antreprenor, părinte, fiu, cetăţean, piteştean, readucând în discursul său majoritatea temelor abordate până acum în spaţiul public: plecarea tinerilor din Piteşti, lipsa posibilăţilor unui loc de muncă, lipsa oportunităţilor de afaceri, problemele din administraţie şi infrastructură.

Am muncit timp de 30 de ani să construiesc un viitor, o viață mai bună pentru mine și familia mea. Mi-am câștigat banii încă din facultate și după terminarea ei, am pornit la drum de la zero, cu o Dacia Papuc și o servietă. Nu am fost omul nimănui. Nu am dat tunuri la stat. Am muncit, cot la cot cu soția mea, 24h/24h, 7 zile din 7. Aveam tot ce mi-aș fi putut dori.

Doar că tot ce mi-am dorit a fost pe parcus furat de lângă mine. Îmi doream să-mi văd copiii rămași lângă casă, în Pitești. Îmi doream să-mi văd locul pe care îl numesc acasă un loc bun pentru ai mei, pentru nepoții mei. Acum copiii sunt departe iar acasă e doar un cuvânt șchiop. Suntem 141.275 de piteșteni și de la an la an tot mai puțini. La începutul anilor 2000 eram peste 188 de mii. În 23 de ani am pierdut populația unui oraș ceva mai mare decât Mioveni.

43.767 dintre noi au peste 55 de ani, vorbim de mai mult de 30% din populația acestui oraș. Acest declin a determinat și migrarea marilor afaceri către alte zone cu populație tânără, atractive pentru perspectivele de dezvoltare ale companiilor. Pitești are 73.500 de locuitori cu loc de muncă. Jumătate dintre piteșteni nu lucrează, iar acest lucru se simte deja in calitatea serviciilor publice.

Îmbătrânim, iar generațiile tinere pleacă una după cealaltă. Rămânem tot mai puțini și tot mai singuri.

Trăim într-un oraș în care cel mai bun spital este autostrada către București. Infrastructura școlară este depășită. Numărul de creșe și grădinițe este insuficient. Administrația nu a investit în after-school-uri care să le ofere părinților libertate profesională. Am făcut-o noi. Și eu am ajutat la înființarea un after-school la școala copiilor mei, am dotat clasele cu mobilier modern, am sprijinit acțiuni și proiecte educaționale.

Avem o universitate, dar copiii vor la București, la Cluj, la Iași, în afară…Am făcut pași înapoi în economie. Despre necesitatea unui parc industrial în Pitești se vorbește de cel puțin 25 de ani. În Arad, primul parc industrial a fost construit în 1999! Pentru că a prins trenul la momentul potrivit, Aradul este astăzi orașul cu cel mai mare număr de investitori concentrați în parcurile sale industriale. Prahova are cel puțin 16 parcuri industriale. Cluj – 10 parcuri industriale şi Braşov – 9 parcuri industriale.”- a declarat astăzi candidatul PNL la Primăria Piteşti, Mihai Coteţ.

Liberalii Sorin Apostoliceanu, Cătălia Dumitraşcu, Răzvan Şerbănoiu, Radu Perianu, ş.a şi-au anunţat, de asemenea, în mod public, susţinerea totală faţă de cel pe care l-au votat în Biroul Permanent al partidului să reprezinte opţiunea liberală pentru alegerile din iunie ale viitorului primar al Piteştiului.

 

 

Write A Comment