Astăzi, PNL Piteşti a susţinut prima conferinţă de presă, după alegerea noii conduceri. Au participat preşedintele filialei, Mihai Coteţ, prim-vicepreşedintele Cătălina Dumitraşcu şi vicepreşedintele Răzvan Şerbănoiu. Printre temele abordate s-au numărat nevoia de deschidere şi comunicare mai mare din partea partidului şi bugetarea participativă- unul dintre cele mai importante proiecte avizate de administraţia piteşteană, cu adresabilitate către piteşteni.
Vreau să facem PNL Piteşti o organizaţie vie, implicată în viaţa comunităţii. Uşile PNL Piteşti vor fi deschise pentru cei care vor să se implice şi nu neapărat în calitate de membri, ci şi în calitate de cetăţeni, piteşteni care vor să facă altfel lucrurile să funcţioneze în oraşul nostru. PNL Piteşti va trebui să devină o organizaţie etalon a PNL Argeş. Nu vreau să cer nimănui ceea ce eu nu pot oferi. Este important să înţelegem conceptul de echipă, care este un concept ce poate aduce succes, doar implicându-se fiecare dintre noi în expertizele pe care le avem. Profit de ocazie să le mulţumesc tuturor celor care au fost cu mine şi care au înţeles cum gândesc eu. Nu-mi doresc nimic altceva decât binele oraşului şi să facem lucruri bune pentru oameni.” – a declarat preşedintele PNL Piteşti, Mihai Coteţ.

Cătălina Dumitraşcu a punctat importanţa rolului în comunicare, declarând în acelaşi timp că nu a folosit nimănui faptul că rufele murdare ale partidului au fost spălate în public. Cătălina Dumitraşcu, inspector general adjunct al ISJ Argeş, este prim-vicepreşedinte Strategii Politice şi Comunicare în cadrul BPL al PNL Piteşti. Aceasta a anunţat că PNL Piteşti va organiza săptămânal o zi a Porţilor Deschise.

Răzvan Şerbănoiu a adus în discuţie proiectul de bugetare participativă, avizat zilele trecute de Primăria Piteşti: „Nu am inventat noi bugetarea participativă. Mă bucur că sunt unul dintre cei care am creat locul de dialog între piteşteni şi administraţia locală, pe grupul „Piteşti, oraşul meu”. De acolo a pornit, acum câţiva ani de zile, primul sondaj în acest sens. S-a şi votat să se reamenajeze lacul din Pădurea Trivale, iniţiativă preluată de Sorin Apostoliceanu la vremea respectivă viceprimar. A fost prinsă în buget, dar din păcate nu a avut finalitate, din varii motive. De această dată, se porneşte în sfârşit şi la Piteşti acest proiect. Lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să propună proiecte, care să fie cuprinse în această sumă, de 400.000 lei. Pot fi propuse teme diverse, precum digitalizarea unei şcoli, panouri fotovoltaice pentru şcoli şi aşa mai departe.”

„Sperăm să fie doar primul pas, vom învăţa şi experimenta modul în care se va desfăşura acest proiect, de bugetare cu participarea piteştenilor. Piteştenii trebuie să înţeleagă că nu va decide nimeni din administraţia locală care proiect va fi pus în practică, ci doar ei. Cetăţenii sunt cei care votează proiectele propuse de ei. Sperăm ca la anul să putem majora suma. Pentru a atrage o cât mai mare implicare civică.” – a declarat Mihai Coteţ.

Bugetarea participativă este un proiect propus de consilierii PNL-USR din Piteşti şi avizată de Primărie. Proiectul se adresează exclusiv piteştenilor, care vor să vină cu propuneri pentru dezvoltarea oraşului. Cea mai bună idee va fi votată tot de către piteşteni şi va fi finanţată cu bani publici, în sumă de 400.000 lei, la cât a fost estimată execuţia proiectului admis.

Write A Comment