„Ar trebui organizate curse regulate pentru mânăstirile din Argeş!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

O spune omul de afaceri Gheorghe Badea, care dezbate începând cu acest an, alături de CCI Argeş şi CJ Argeş, mai multe probleme de interes pe tema turismului. Badea consideră că un turist sosit în Argeş ar avea ce să viziteze timp de două zile şi ar rămâne cu amintiri plăcute, dacă:

Dacă turistului i se va oferi şi o masă ca la Mânăstirea Robaia…

„Ar trebui organizate nişte curse regulate între un punct central şi mânăstirile din judeţ. Împreună cu agenţiile de turism. Şi pentru români şi pentru străini. Acest punct, acest nod, ar putea fi oraşul Curtea de Argeş. În cel puţin şapte-opt ore s-ar vizita principalele 6, 7 mânăstiri din judeţul Arges.  La una din ele să se ia o masă, să se discute. E adevărat că nicio minune nu vine din senin, dar ideea aceasta, odată implementată, va avea rezultat pozitiv performant. Asta înseamnă ca cineva din partea ecumenicului să se ocupe. Să se facă o cooperare cu agenţiile din Curtea de Argeş, cum ar fi Posada sau altele. Iar acest nucleu bine pus la punct să aibă legătură cu agenţiile din Bucureşti şi din alte oraşe. Sunt grupuri de străini care se cazează la Posada, dar ei văd mânăstirea din Curtea de Argeş şi atât. Cum ar fi să dedici un pachet întreg de servicii turistice, să viziteze ce avem şi noi de arătat în acest judeţ? Avem şi alte mânăstiri cunoscute la nivel european şi pot fi vizitate şi alte obiective istorice, culturale. Dacă li se mai dă şi o masă din aceea, cum ştim noi s-o facem la mânăstire, cum este la mânăstirea Robaia, atunci va fi ceva de succes.

Sau dacă vin turiştii în Piteşti, le arăţi Piteştiul, apoi le arăţi Vila Florica Ştefăneşti, apoi Muzeul Goleşti. Asta poate vedea într-o singură zi. Ei vor să mai aibă şi o a doua zi. Ce facem? Ar fi bine să-i preia autocarul, îi ducem la Curtea de Argeş, văd Mânăstirea, Cetatea Poienari, Vidraru, zona Capra şi retur. Agenţii hoteliere precum Ramada, Muntenia, Victoria şi altele, ar putea face treaba asta. Ar putea investi. Atunci, au şi turiştii cu ce să rămână amintire. Dar noi nu avem nicio cursă de acest gen în judeţ.”- a declarat pentru interespublic.ro Gheorghe Badea.

Gheorghe Badea este proprietar al Consorţiului GIC şi unul dintre marii investitori ai Argeşului.

 

 

Write A Comment