Bătrânii neajutoraţi vor fi sprijiniţi de primării! Cum procedează primarul din Albota

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

De ieri, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș întocmeşte și transmite primăriilor din Argeș lista persoanelor în vârstă de peste 65 de ani de pe raza fiecărei localități.

Primăriile vor identifica din lista pusă la dispoziție de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, persoanele fără susținători sau fără altă formă de ajutor, asigurându-le sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, se arată într-o decizie a Prefecturii Argeş.

De asemenea, primarii localităților vor identifica persoanele care se întorc din afara țării la domiciliul din localitatea respectivă și care nu se află în evidența Direcției de Sănătate Publică Argeș potrivit listelor transmise. Datele de identificare ale fiecărei persoane – nume, prenume, CNP, adresă, număr telefon, data întrării în țară și țara din care provine vor fi comunicate de către primar către CJCCI Argeș, este o altă măsură impusă în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefect Emanuel Soare.

Cum se procedează, de exemplu, astăzi în comuna Albota, ne spune chiar primarul Ion Dumitru:

“Am făcut evidenţa persoanelor în vârstă care necesită sprijin. I-am însărcinat pe cei doi şoferi ai microbuzelor Primăriei Albota să meargă în teren la adresele menţionate să vedem dacă au nevoie de ceva. Avem toate hârtiile la dispoziţie, cine are nevoie de ajutorul nostru ne sună la Primărie, pentru că noi lucrăm. Fiecare salariat are adeverinţă din care rezultă ce are de făcut în această perioadă.”

La nivelul judeţului, există 115.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, adică circa 20% din populaţia Argeşului.

in foto Ion Dumitru, primar comuna Albota

 

Write A Comment