Cadrele medicale au ieşit pe treptele Spitalului de Pediatrie, pentru a vedea Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi dimineaţă, angajaţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au ieşit pe scările unităţii medicale, pentru a întâmpina şi asista la sosirea moaştelor Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș. Cadrele medicale au aplaudat, s-au închinat şi s-au rugat în timpul acestei procesiuni.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș au ajuns astăzi  la Pitești, după ora 10.30. Deplasarea, care are drept scop rugăciunea pentru încetarea epidemiei de Coronavirus Covid-19 a mai inclus localităţile Podu Broșteni, Costești, Leordeni, Mioveni, Câmpulung Muscel, urmând ca procesiunea să se încheie la ora 19.00, odată cu revenirea la Mânăstirea Curtea de Argeş.

Mașina care poartă moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia a trecut prin fața bisericilor centrale și a spitalelor din municipii și orașe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19.
Credincioşii au fost îndemnați și rugați să urmărească procesiunea de la fereastră, de la balconul locuinței, sau de la locul de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricțiile legale din această perioadă.
Racla cu Sfintele moaşte a plecat astăzi dimineaţă de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, în jurul orei 09:00, după ce Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a rostit Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei și Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filoteia.

 

Write A Comment