Comuna din Argeş cu cei mai mulţi elevi, fără acces online! Profesorii le duc acasă fişele pentru şcoală!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În satul Vrăneşti, comuna Călineşti (localitate rurală cu cea mai mare populaţie din Argeş), există 818 elevi, care nu au posibilitatea de a accesa şcoala online. Ori nu au un dispozitiv (telefon, laptop), ori nu au internet, ori se  află în ambele situaţii. Acest lucru rezultă din statistica întocmită de ISJ Argeş, care a anunţat săptămâna trecută că în judeţul nostru există 6644 de elevi săraci, cei mai mulţi provenind din Vrăneşti, Călineşti.

Ce au făcut, totuşi, învăţătorii şi profesorii de şcoală din Vrăneşti, pentru accesul la tehnologie în perioada şcolii online, ne spune directoarea Şcolii Gimnaziale Vrăneşti, Amelia David:

„Am fost nevoiţi să ne adaptăm, în funcţie de variantele pe care le avem la îndemână. S-au mobilizat toate cadrele didactice. Sunt familii cu probleme financiare, multe cu mulţi copii.  Am vorbit cu mediatorul şcolii, doamna Mihaela Vânocea, am xeroxat fişe pe materii, pe care le distribuie acasă la elevii fără dispozitiv şi internet. Le duce astăzi şi mâine le ia. Nu doar doamna mediator, dar şi învăţătorii, profesorii. Am găsit multă înţelegere din partea lor. Cadrele didactice se deplasează la copii cu maşina personală, au la dispoziţie echipament de protecţie- mânuşi, măşti (asigurate de CJ/ISJ). Cazurile cu copiii fără posibilităţi sunt mai mult în satele Râncăciov, Vale Corbului, Văleni, Radu Negru. Mai sunt părinţi care au telefon, chiar dacă nu este unul performant şi chiar dacă sunt probleme şi cu semnalul. Ţinem legătura cu ei prin grupuri de whatsapp, le transmitem acolo, le explicăm ce trebuie să facă elevii. Dacă nu au semnal sau dacă nu au internet, vorbim la telefon şi monitorizăm aşa situaţia, pentru că trebuie să terminăm anul cu bine.”-  a declarat Amalia David, pentru interespublic.ro

În Vrăneşti, Călineşti, există şi părinţi înscrişi în Programul Şcolar „A doua Şansă”, pentru a termina opt clase. Acest proiect va fi reluat, după criza Covid 19.

Amalia Davia a mai precizat că  s-au făcut demersuri la Primăria Călineşti, pentru achiziţia de tablete, proiect care va intra pe ordinea de zi în prima şedinţă de Consiliu Local.

Reamintim că cel mai promiţător proiect, menit să vină în sprijinul elevilor săraci aparţine Consiliului Judeţean Argeş. Conform CJ, 8 milioane de lei ar putea ajunge din Programul Lapte şi Corn într-un proiect de finanţare pentru achiziţia de tablete. Pentru a face acest lucru posibil, este nevoie de o OUG.

Scoala Vrăneşti, comuna Călineşti, Argeş

Citiţi şi: Copiii fără posibilităţi! 6644 elvi din Argeş nu pot participa la şcoala online!

foto: playtech.ro

Write A Comment