CONTESTAŢIE: Preţuri de dumping în licitaţiile Autostrăzii Piteşti-Sibiu!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cea mai proaspătă contestaţie care a fost făcută  în proiectul Autostrăzii Piteşti-Sibiu vizează modul în care CNAIR a atribuit licitaţia unei companii pentru exproprierile Secţiunii 5, din zona Curţii de Argeş. Compania respectivă a adjudecat contractul privind “achiziţia de servicii pentru întocmirea de documentaţii cadastrale, rapoarte de evaluare şi asigurarea serviciilor juridice de asistenţă şi reprezentare în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a unui număr de 2.482 imobile, necesare proiectării şi execuţiei obiectivului de investiţie „Autostrada Sibiu-Piteşti”, în judeţul Argeş.

Exproprierile privesc imobile de pe raza localităţilor Curtea de Argeş, Băiculesti, Merişani, Mălureni, Budeasa, Bascov şi Piteşti. CNAIR a atribuit deja această licitaţie în data de 30 iulie, unei firme de profil, dar unul dintre perdanţi a depus contestaţie la CNSC. Este vorba de compania PROMETER M&G din judeţul Timiş, specializată pe topografie şi cadastru.

PROMETER a acuzat faptul că preţul cu care a fost adjudecată această licitaţie este cu 40% mai mic decât valoarea estimată. „Preţul atribuirii este neobişnuit de scăzut, anormal de scăzut, de aceea cerem anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor”, au spus cei de la PROMETER. Valoarea estimată pentru serviciile necesare exproprierilor Secţiunii 5 din judeţul Argeş este între 10.382.206,00  RON şi 15.573.309,00 RON.

CNSC urmează să verifice reclamaţia societăţii din Timiş şi să decidă dacă este cazul anulării sau nu a licitaţiei.

 

Write A Comment