Daniel Constantin: „Anul 2020 este anul cu cel mai mare nivel de investiţii din ultimii 10 ani”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi a avut loc o întâlnire între oameni de afaceri din Argeș și secretarul de stat pentru IMM-uri, Liviu Rogojinaru. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, a intrat on-line în dialog cu oamenii de afaceri locali. Gazda evenimentului a fost Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, prezent fiind și președintele COAL, Sebastian Buși dar și deputații PNL, Daniel Constantin și Dănuț Bica. Temele de dezbatere au fost întărirea parteneriatelor între IMM-uri și autoritățile publice locale, sprijinul unui mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent, accesul la inovare și transfer tehnologic, susținerea unor domenii economice cheie. O temă importantă a fost pe marginea flexibilizării accesului la surse de finanțare nebancare, după cum a informat Departamentul de Comunicare al PNL Argeş.

Întrevederea a fost urmată de o conferinţă de presă, la care au participat Daniel Constantin, candidat PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor, Sebastian Buși şi Liviu Rogojinaru.

Potrivit declaraţiilor liberalului Daniel Constantin, banii europeni sunt principala sursă de finanţare pentru ceea ce înseamnă dezvoltare economică în perioada următoare: Anul 2020, lovit de pandemie, este anul cu cel mai mare nivel de investiţii din ultimii 10 ani. Sperăm ca la nivel european să existe o înţelegere cât mai rapidă, astfel încât în primele luni ale anului 2021, o parte din banii pe care ai avem din Programul de Rezilienţă şi Relansare să ajungă şi în ţara noastră. Aceşti bani europeni sunt principala sursă de finanţare pentru ceea ce înseamnă dezvoltare economică în perioada următoare.

Sunt nu mai puţin de 80 de miliarde de euro în două programe mari: exerciţiul financiar 2021-2027 şi peste 30 de miliarde de euro prin Programul de Rezilienţă şi Relansare.

Am observat că una dintre marile probleme existente în judeţul Argeş este lipsa de informare privind accesarea fondurilor europene. La fel de problematică este şi lipsa capacităţii de elaborare a proiectelor. Vorbind în cifre, pe toate programele cu fonduri europene, mai puţin cele pe dezvoltare rurală, s-au depus în perioada 2016-2020 proiecte în valoare  de 1,6 miliarde lei. Din păcate, plăţile au fost de doar 200 milioane lei. Asta nu înseamnă nici măcar grad de absorbţie.

În Argeş, un judeţ foarte puternic economic, cu Dacia principal motor de dezvoltare, este nevoie de investiţii care să creeze locuri de muncă. Programul nostru de guvernare este unul eficient şi pune în centru investiţiile, creând facilităţi şi pentru alte ramuri economice, cum ar fi industria uşoară sau turismul. Ne angajăm să permanentizăm comunicarea şi să ajutăm zona administrativă în atragerea de fonduri europene.”- a susţinut astăzi Daniel Constantin, în cadrul conferinţei de presă.

 

Write A Comment