DECIZIE: Cazurile COVID 19 din Argeş, direcţionate la Mioveni şi Spitalul de Pediatrie

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeş a luat astăzi o serie de decizii care vizează  desfășurarea activităţilor spitalelor, în perioada Stării de Urgență. Astfel, activitatea Spitalului Judeţean Argeş, cea mai importantă unitate de la nivel judeţean, a fost externalizată în privinţa cazurilor COVID 19 către Spitalul Orăşenesc Mioveni, posibilele cazuri cu minori fiind direcţionate către Spitalul de Pediatrie Piteşti.

DECIZIA Comitetului:

  • Desemnarea Spitalului Județean de Urgență Pitești ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgență pentru județul Argeș.
  • Desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități a Spitalului Orășenesc Mioveni, județul Argeș.
  • Desemnarea Spitalului de Pediatrie Pitești ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.
  • Pe perioada stării de urgență, pentru județul Argeș, preluarea patologiei de boli infecțioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică și antirabică (adulți și copii).
  • Pe perioada stării de urgență, personalul din structurile de primiri-urgențe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Spitalului Municipal Câmpulung și Spitalului Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități, pentru asigurarea serviciului de urgență din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.
  • Personalul de specialitate, cât și personalul TESA, după caz, din Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități (care urmează a fi stabilite), la Spitalul Orășenesc Mioveni pentru a asigura asistența medicală și liniile de gardă la această unitate medicală.
  • Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Orășenesc Costești urmează să asigure asistența medicală pentru cazuri acute în specialități care urmează a fi stabilite.
  • Conducătorii unităților sanitare cu paturi nominalizate în hotărârea luată în cadrul CJSU de astăzi, care întră în vigoare începând cu data de 28.03.2020, vor asigura punerea în aplicare a dispozițiilor prezentei hotărâri, în caz contrar intrând sub incidența sancțiunilor prevăzute de lege.

a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeş, Prefectura Argeş

 

Write A Comment