Ecologiştii argeşeni, în centrul Piteştiului: ALEGE LIBER! ALEGE VIAŢA!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

„Descindere”de forţe ecologiste, ieri, în centrul Piteştiului. Membrii Partidului Ecologist Român, Filiala Argeş, s-au reunit, pentru a sta de vorbă cu oamenii care militează pentru o viaţă sănătoasă.

„Argeşul este şi va fi ecologist! Alege Liber! Alege Viaţa! Singura noastră grijă: oamenii! Lumea poate fi mai bună împreună!”- au fost doar câteva dintre mesajele lansate ieri de ecologişti la Piteşti.

Alături de candidatul PER pentru Primăria Piteşti, Cătălin Gherzan şi de preşedintele filialei judeţene, Eduard Florea, au fost prezenţi majoritatea candidaţilor din localităţile importante ale judeţului, printre care s-au numărat Ion Predica Semaca (pentru Mioveni), Florin Sandu (pentru Costeşti), Graţiela Anghelina (pentru Călineşti), Ion Mihalcea (pentru Ştefăneşti). În centrul Piteştiului s-au mai aflat secretarul general al PER, Mircea Andrei, Tudor Pendiuc (simpatizant, consilier al primarului Mircia Gutău (PER) din Râmnicu Vâlcea) ş.a.

  • Partidul Ecologist Român crede cu tărie că fiecare român merită să aibă un cuvânt de spus în deciziile care îl privesc, prin urmare vom lucra pentru a spori participarea cetățeanului la toate nivelurile de guvernare, locală sau centrală.
  • Partidul Ecologist Român consideră că societatea românească trebuie să conștientizeze importanța echilibrului ecologic, să învețe să trăiască în limitele ecologice, în așa fel încât generațiile viitoare să beneficieze și să nu sufere de pe urma practicilor generației noastre.
  • De asemenea, PER consideră că este necesară o modificare de structură în ceea ce privește reformarea  sistemelor publice și nu doar redimensionarea  lor, repoziționarea administrației în procesul descentralizării și nu doar simpla manipulare instituțională, refacerea filosofiei fiscal-bugetare și nu doar asigurarea echilibrelor macroeconomice.
  • PER pune la baza Ecologiei politice principiile libertății, ale inițiativei private, ale competiției corecte și ale garantării proprietății
  • Opțiunea  politică a PER este: stat de drept și eco-capitalism. Aceasta înseamnă respect față de principiile echilibrului și controlului reciproc al puterilor în stat, ale apărării libertăților individuale, și ale încurajării dezvoltării eco-capitalismului sub toate formele sale: uman, industrial, financiar, tehnologic, cultural ori funciar, în scopul creșterii bunăstării  românilor, dar numai în condițiile protejării mediului și cu respectarea principiului dezvoltării durabile.  
  • PER consideră că este necesară o activitate politică de redimensionare a rolului statului prin întărirea rolului său ca garant al drepturilor constituționale și al bunei funcționari a piețelor.
  • PER consideră că principalul mijloc de modernizare și de ridicare a nivelului de trai îl constituie efortul propriu-naționalprin valorificarea potențialului intern, lărgirea și perfecționarea pieței interne, ridicarea nivelului de educație și încurajarea inițiativei antreprenoriale a capitalului autohton.

(Comandat de Partidul Ecologist Român, Filiala Argeş, CUI mandatar financiar coordonator: 21200195, publicat de Press Enterprice EDV)

 

Write A Comment