Fost membru PLUS, arestat la domiciliu, pentru că şi-ar fi bătut o colegă de partid

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Tiberiu Bârlădeanu, până de curând membru în PLUS, Filiala Argeş, a fost reţinut în data de 2 iunie, pentru că şi-ar fi bătut o colegă de partid, pe numele ei Adriana Antoaneta Băluţă, cu care se afla în relaţii foarte apropiate. În luna martie, Tiberiu Bârlădeanu se afla în cărţi pentru a fi ales preşedinte interimar al organizaţiei PLUS Argeş (după ce Dan Hodoş a fost demis, urmare a unei moţiuni de neîncredere), dar în locul său a fost desemnat Ion Mocioiu. Bârlădeanu a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire şi alte violenţe, după ce Adriana Băluţă, şi ea membră în cadrul PLUS Argeş până recent, i-a depus plângere penală, ca urmare a unui scandal avut loc în 30 mai.

Comunicatul Poliţiei Argeş

“În ziua de 2 iunie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și lipsire de libertate. Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în data de 30 mai, un bărbat de 50 de ani, din comuna Bascov, ar fi împiedicat o femeie de 43 de ani, din Pitești, să îi părăsească autoturismul și ar fi lovit-o în mod repetat. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, se arată în comunicatul oficial al IJP Argeş, emis în data de 3 iunie.

Ştirile Pro TV: “Bătută cu sălbăticie de iubit pentru că nu a vrut să arate ce mesaje avea în telefon”

Potrivit ProTV (captura), la mijloc ar fi fost vorba de acte de gelozie, cei doi aflându-se într-o relaţie: “O femeie din Argeș și-a văzut moartea cu ochii după ce a refuzat să-i arate iubitului său ce mesaje primește pe telefonul mobil. Orbit de gelozie, bărbatul ar fi dus-o în pădure și ar fi bătut-o crunt, le-a povestit ea polițiștilor.

Cei doi aveau o relație, dar nu locuiau împreună. Bărbatul, om la 50 de ani, s-a oferit să își conducă partenera acasă, cu mașina. Pe drum, femeia a început să primească mesaje pe telefonul mobil. Nervos că nu vrea să îi arate cine o caută, omul a schimbat traseul și s-a oprit într-o pădure. Victima de 43 ani spune că individul a lovit-o cu sălbăticie, până a obosit. După ce s-a calmat, a dus-o acasă și și-a văzut de ale lui. Rănită serios, femeia a chemat ambulanța, iar medicii au anunțat poliția despre agresiune. Inițial, nu a vrut să le vorbească anchetatorilor despre cele întâmplate. Legiștii au stabilit că va avea nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale, pentru a se vindeca. Iubitul ei a fost reținut și va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.” (Ştirile ProTV, 3 iunie)

Rechizitoriu-record

Nici două săptămâni nu a durat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a lui Tiberiu Bârlădeanu, dosarul penal ajungând în instanţă în data de 9 iunie. Adriana Băluţă (foto), de meserie expert contabil şi judiciar şi fost membru în Biroul Judeţean al PLUS Argeş, s-a constituit şi parte civilă, un prim termen de judecată fiind stabilit în această speţă pentru data de 21 iulie. 

În procesul penal au fost introduse Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială prof. Dr. Dan Theodorescu, din capitală. Fosta membră PLUS ar fi suferit mai multe leziuni la nivelul maxilarului. Aceasta ne-a declarat că nu doreşte să comenteze.

Tiberiu Bârlădeanu: „Lucrurile nu s-au întâmplat, după cum au fost descrise”

Fostul membru PLUS, care era şi trezorier al partidului, se află astăzi în arest la domiciliu. Acesta ne-a declarat că lucrurile nu stau întocmai cum au fost prezentate de fosta colegă de partid, Adriana Băluţă, în plângerea penală. “Lucrurile nu s-au întâmplat în maniera în care au fost descrise, dar despre acest lucru nu am voie încă să vorbesc. Probabil că este pornită să obţină bani, pentru că, din câte am înţeles, o să-mi ceară 50.000 de euro daune morale. O să cerem, eu şi avocaţii mei, o contraexpertiză. Nu înţeleg cum de procurorii s-au mişcat atât de repede să mă trimită în judecată. S-au mişcat la secundă. De abia am avut timp să-mi chem avocatul. Alte comentarii nu am.”- ne-a declarat Tiberiu Bârlădeanu (foto).  Avocatul acestuia, Ramona Mihăilescu, ne-a confirmat că cel puţin la acest moment, clientul său nu poate oferi niciun fel de detalii despre incidentul din 30 mai. Fostul membru PLUS nu a făcut  declaraţie nici în dosarul penal în care este inculpat. Cu toate acestea, în baza unui probatoriu, procurorii au putut emite actul de trimitere în judecată. Magistraţii Judecătoriei Piteşti urmează să stabilească primul termen de judecată. Tiberiu Bârlădeanu este căsătorit şi are un copil.

Ce spune liderul PLUS Argeş, Dan Hodoş

Duminica trecută, Dan Hodoş  fost reales preşedinte al PLUS, filiala Argeş. Legat de subiectul prezentat, acesta a ţinut să facă următoarea precizare:
„În calitate de preşedinte al PLUS Argeş, fac următoarele precizari care se doresc a delimita PLUS de situaţia mai sus amintită: cei 2 nu mai sunt membri ai PLUS, Adriana Băluţă a demisionat anul trecut (29.10.2019), iar Tiberiu Birladeanu la începutul lunii (03.06.2020), fiind deja suspendat la momentul faptei personale şi propus pentru excludere, plecând de la motive similare. PLUS se delimitează de orice faptă reprobabilă din viaţa personală a oricărui fost membru/membră”.
(G.B.)

 

Write A Comment

error: Content is protected !!