În ce condiţii cazurile COVID pot fi tratate la Mioveni? Ce spune primarul Ion Georgescu?

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, susține că Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat managementului Spitalului Orășenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26.03.2020, să prezinte Planul de management și organizare a activității pentru pregătirea acestuia în vederea asistării unui flux crescut de cazuri COVID 19 și cazuri COVID 19 cu co-morbidități.

“Practic, spitalul trebuia să prezinte o serie de documente prin care se solicita acordarea avizului de funcționare pentru secția de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului. DSP poate trimite materialele de protecție și echipamentele necesare doar în urma avizării acestui spațiu. Conducerea spitalului nu a răspuns nici până în acest moment la această solicitare, împiedicând, astfel, aplicarea hotărârii CJSU și, pe cale de consecință, pregătirea spațiilor pentru primirea de cazuri COVID 19. Persoanele care fac astfel de lucruri, își asumă și consecințele legale care decurg de aici? Vom face tot posibilul pentru a asigura argeșenii că putem trata pacienții COVID-19”, a declarat astăzi prefectul Emanuel Soare.

Pe această temă, la Mioveni a avut loc astăzi o şedinţă, prin care să se stabilească în mod clar situaţia. Una de urgenţă.

“Vom pune la dispoziţie, chiar şi de mâine, pavilionul în care  funcţionat înainte spitalul. Este vorba de două corpuri, cu 90 de paturi. Imobilele sunt dotate cu tot ce trebuie, singura problemă fiind lipsa medicilor. Pentru că la Mioveni nu avem medici specializaţi în bolile infecţioase. Acest pavilion poate funcţiona ca Secţie Externalizată a Spitalului Judeţean Argeş, aşadar nu va ţine de Spitalul de la Mioveni, care este orăşenesc.”, a declarat primarul Ion Georgescu pentru interespublic.ro.

Managerul Spitalului Judeţean Argeş, Adriana Molfea, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, ar urma să ducă la îndeplinire procedurile pentru externalizarea Secţiei judeţene de Infecţioase la Mioveni, astfel încât DSP Argeş să-şi dea avizul pentru tratarea cazurilor COVID 19.  

La fel, autorităţile vor trebui să dirijeze medici specialişti către Mioveni, astfel încât să poată beneficia de echipamentele de protecţie şi nu numai, obligatorii în tratamentul cazurilor COVID 19.

 

Write A Comment