Laboratorul de testare Real Time PCR de la Mioveni funcţionează, începând de ASTĂZI. DSP l-a autorizat ieri!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a autorizat ieri, 22 aprilie, laboratorul de analize al Spitalului Mioveni, care cuprinde două aparate de testare Covid 19, de tip Real Time PCR. Potrivit Prefecturii Argeş, aparatele pot fi folosite pentru testare începând de astăzi, 23 aprilie. Acestea vor fi utilizate de personal specializat în domeniu, mai precis de către doi biologi care au facut cursuri și specializare în biologie moleculară la Spitalul Victor Babeș din București. Spitalul Orășenesc Mioveni a solicitat delegarea unui medic specialist în biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, după cum a anunţat prefectul Emanuel Soare pentru interespublic.ro.

Laboratorul Real Time PCR de la Mioveni deţine un echipament care a fost donat de omul de afaceri Gheorghe Văsâi (foto, alături de Cristian Gentea- donator- şi primarul Ion Georgescu), cel de-al doilea fiind primit din partea Dacia Renault. Dacia a contribuit cu un aparat de testare (Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System), după cum a anunţat ieri Grupul Renault.

„Echipamentele medicale și sanitare din dotarea spitalelor din România sunt esențiale în lupta împotriva acestui virus. Ne-am mobilizat încă de la debutul crizei sanitare și iată-ne la o a doua inițiativă recentă care ține de protejarea sănătății populației din Argeș: achiziția unui aparat de testare COVID – 19, sub formă de sponsorizare, inclusiv consumabilele potrivite. Această acțiune vine în completarea amenajării și echipării unor secții ale spitalului, realizate anul trecut. Toate acțiunile noastre de mobilizare din această perioadă urmăresc creșterea capacității și vitezei de răspuns a personalului medical și a societății per ansamblu”, a declarat ieri Christophe Dridi (foto), președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România, cu ocazia echipării de specialitate a Spitalului din Mioveni.

Asociațiile din Argeș, Zimbrul Carpatin și Speranță și Sprijin pentru Oameni, s-au alăturat Groupe Renault România și Fundației sale, achiziționând un număr suplimentar de teste, necesare în oraşul Daciei. Reamintim că la nivel național, Groupe Renault România a pus la dispoziția spitalelor de pe întreg teritoriul țării 150 de mașini Dacia și Renault. Distribuirea vehiculelor s-a făcut cu ajutorul rețelei de dealeri.  În plus, la inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român (PAR), industria auto – constructori și furnizori, 50 de ventilatoare medicale (foto) sunt în curs de a fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru situații de Urgență. ACAROM are sediul în Piteşti, fiind prezidată de omeni de afaceri argeşeni.

În ceea ce priveşte situaţia aparatelor Real Time PCR din Piteşti, la Spitalul Județean de Urgență este încă, în curs de desfășurare, achiziționarea unui astfel de echipament, după cum ne-a mai informat prefectul Emanuel Soare. De asemenea, laboratorul din strada Eremia Grigorescu (foto sediu), implementat de Consiliul Judeţean Argeş, pentru acelaşi scop, încă nu este funcţionabil, întrucât s-a reluat, pentru a treia oară, achiziţia unul RT PCR. Bugetul iniţial pus la dispoziţie de administraţia judeţeană nu a fost suficient pentru cumpărarea acestui echipament, fiind aprobate alte fonduri.

Şi Spitalul Municipal Câmpulung intenționează, la rândul său, achiziționarea unui astfel de aparat, după cum a mai anunţat Prefectura Argeş pentru interespublic.ro.

Potrivit unor surse avizate, laboratoarele de testare tip Real Time PCR vor putea fi folosite şi pentru detectarea altor probleme medicale, nu doar a noului coronavirus.

Write A Comment