Medicul Tiberiu Irimia: “Riscul de a supune un copil la anestezia generală este major!!!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Medicii stomatologi argeşeni şi nu numai sunt bulversaţi de cazul copilului de patru ani, care, după ce ieri a fost anesteziat general pentru o intervenţie la un dinte, a intrat în comă.

Unul dintre specialistii în stomatologie cunoscuti în Pitesti, Tiberiu Irimia, şi-a exprimat un punct de vedere foarte tranşant, vizavi de acest caz: “Este o modă foarte greşită, percepută atât de unii părinţi cât şi de unii medici stomatologi, de a face unui copil sedare sau anestezie generală. Pentru că sunt fricoşi sau mai sensibili, există alte metode. Riscul de a supune un copil la o astfel de procedură, la o anestezie generală, este major! Poţi respecta procedura perfect şi  cu toate acestea, riscurile ca minorul să nu se trezească sunt foarte mari. Pentru că trebuie să ţinem cont de faptul că la vârsta de patru ani, organele sunt în dezvoltare. Până şi în cazul adulţilor, riscurile sunt mari, dacă procedura nu este atent pregătită înainte. Să nu mănânci, să evaluezi analizeze, să testezi la ce poţi fi alergic. Cu atât mai mult în cazul copiilor. Nu recomand nici intervenţia cu sedare, nici anestezia generală la copii! Sunt suficiente anesteziile locală şi regională pentru orice tip de intervenţie stomatologică, fie uzuale, fie chirurgicale.”- a declarat Tiberiu Irimia pentru interespublic.ro

Doctorul Tiberiu Irimia îi sfătuieşte pe părinţi să se gândească de mai multe ori, înainte de a opta pentru o anestezie generală. Acesta mai spune că cea mai sănătoasă rămâne metoda clasică, de câştigare a încrederii copilului în medic, deşi această procedură necesită mai mult timp la cabinetul stomatologului.

O anestezie generală costă circa 1000 de lei.

Copilul de patru ani din Piteşti a fost ieri la Clinica stomatologică Teddy Care din Piteşti, pentru o intervenţie la un dinte. Medicii i-au făcut anestezie generală. Din cauza stării grave, copilul a fost dus aseară la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde se află în coma.

Astăzi, DSP Argeş a amendat clinica din Piteşti cu 20.000 lei, pentru că nu dispune de Secţie ATI.

Asupra personalului Clinicii Teddy Care se desfăşoară o anchetă pentru vătămare corporală din culpă.

Write A Comment