Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat Spitalul Mioveni, la invitaţia primarului Ion Georgescu

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită la Spitalul Orășenesc Mioveni. Vizita, care a durat circa două ore, a avut loc la solicitarea managerului unității medicale, Horia Trăilă, și a primarului Ion Georgescu, având în vedere unele disfuncționalități de ordin financiar în relația cu ministerul și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru care Consiliul Local Mioveni caută soluții.

Citeşte şi…Alexandru Guiţă, despre pacienţii NonCovid

După cum se cunoaşte, Spitalul Mioveni este și centru de tratare a pacienților din județ, infectați cu noul coronavirus, tratament pentru care unitatea medicală este finanțată din bugetul local al orașului și nu din fonduri de la minister sau Guvern.

La finalul vizitei, ministrul Sănătății a declarat că se va face o analiză la nivel central pentru a putea asigura finanțarea pentru toate cele aproximativ 250 de paturi din unitate, la fel ca și pentru personal. Acesta a precizat că, pe viitor, Secția de Boli Infecțioase, înființată pe fondul pandemiei de COVID-19, va continua să funcționeze  ca secție de tratare a bolilor contagioase, cu 25 de paturi.

Ministrul s-a arătat plăcut impresionat de investiția în sănătate pe care Consiliul Local Mioveni a realizat-o, afirmând că aparatura medicală din dotarea spitalului este de cea mai înaltă calitate. Discuțiile și analizele pentru rezolvarea problemei privind finanțarea serviciilor medicale prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor continua și în zilele următoare, ministrul dând asigurări că vor fi căutate cele mai utile soluții, astfel încât actul medical la Spitalul Mioveni să nu depindă doar de finanțarea de la bugetul local, după cum au fost informat reprezentanţii Primăriei Mioveni. La vizita de la Mioveni au mai luat parte directorul DSP Argeș, Alexandru Guiță, și deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

După vizita efectuată la Mioveni, ministrul Nelu Tătaru s-a întâlnit cu prefectul Emanuel Soare. Cei doi au discutat despre sistemul sanitar din Argeș și despre modul cum spitalele din județ au făcut față crizei COVID. Prefectul județului și Ministrul Sănătății au discutat inclusiv despre modalități de eficientizare a activității unităților sanitare din Argeș, după cum a transmis instituţia prefectului.

De asemenea, tot astăzi, prefectul Emanuel Soare a semnat ordinul pentru detaşarea personalului medical la Spitalul Orăşenesc din Mioveni, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Este vorba de cadre medicale specializate în boli infecţioase şi ATI.

 

 

Write A Comment