PNL Argeş: 1246 locuri în judeţ pentru cei care doresc să se vaccineze cu Astra Zeneca

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Potrivit PNL Arges, „vaccinarea este soluţia pentru degrevarea secţiilor ATI şi evitarea tragediilor în urma suprasolicitării terapiei intensive. Vaccinarea este SINGURA cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, ne vom relua viețile de dinainte de pandemie.”

„Ca să ne asigurăm că secţiile ATI nu mai sunt suprasolicitate, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Guvernul Cîţu îşi respectă acest angajament, de a creşte constant capacitatea de vaccinare şi de a asigura întoarcerea treptată la viaţa normală, asigurând imunizarea populaţiei în procent cât mai mare. Obiectivul naţional rămâne imunizarea a 70% din populaţia ţării. După atingerea acestui prag de imunizare generală, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

Pentru a accelera campania naţională de imunizare, în zilele următoare, orice persoană care dorește să se vaccineze anti-COVID se va putea prezenta, fără programare, la un centru în care se face imunizarea cu doze de la AstraZeneca și care are locuri libere.

În Argeș, în acest moment, sunt disponibile 1246 de locuri pentru cei care doresc să se vaccineze cu serul Astra Zeneca, în centrele de vaccinare din Pitești, Mioveni și Ștefănești.

În plus, Guvernul va optimiza campania de vaccinare prin următoarele măsuri:

– în aceste zile se pregăteşte deschiderea centrelor de vaccinare drive-thru, în oraşele mari, inclusiv în Bucureşti;
-în data de 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, la nivelul întregii ţări;
– 20 de centre mobile de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare, în prima fază, urmând să operaţionalizăm şi alte centre mobile;
– în perioada următoare se vor deschide centre de vaccinare la operatorii economici care au personal medical şi centre mobile pentru operatorii economici care nu au personal medical. Programarea angajaţilor nu se va face în platformă. Angajatorii fac listele cu persoanele angajate care doresc să se vaccineze;
– va demara campania de vaccinare și a persoanelor din penitenciare.
– de marţi, 13 aprilie, s-au deschis încă 144 de centre de vaccinare în care va fi folosit serul Pfizer, urmând ca din 20 aprilie să mai fie deschise încă 41 de centre Pfizer. În total, sunt active 1.062 de centre de vaccinare, la nivelul întregii ţări.”- a transmis astazi PNL Arges, prin Departamentul de Comunicare.

Write A Comment

error: Content is protected !!