Premierul Ludovic Orban, la Dacia: “Îi îndemn pe oameni să cumpere mașini produse în România”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Primul ministru Ludovic Orban  a făcut astăzi o vizită de lucru la Uzina Dacia Mioveni, în contextul în care fabrica de automobile a reluat producția de mașini. Premierul a fost însoțit de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, de ministrul Transporturilor Lucian Bode, de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Alături de primul ministru au fost președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica și prefectul județului, Emanuel Soare.

Primul ministru și-a arătat, în primul rând, aprecierea pentru decizia Grupului Dacia-Renault de repornire a activității și a avut un dialog cu managementul companiei pentru a găsi soluții în vederea susținerii industriei de automotive, ca impact fundamental asupra economiei românești.

“Am avut  discuții privind modalitățile economice prin care Guvernul să poată susține compania Dacia și întreaga industrie de automotive pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Dacia este extrem de importantă pentru economia românească și suntem alături de companie și de toți furnizorii care lucrează pe orizontală din industria de automotive. De asemenea, încă o dată, îi îndemn pe oameni să cumpere mașini produse în România și în acest sens am pus din nou în funcțiune Programul Rabla pentru a stimula producția locală de mașini”, a declarat primul ministru Ludovic Orban.

Legat tot de județul Argeș, premierul a prezentat planul de implementare al proiectului privind construcția autostrăzii Sibiu-Piteșt și a precizat că în data de 11 va fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Pitești-Curtea de Argeș, din cel mai important proiect rutier al României.

“Vizita primului ministru, Ludovic Orban, dovedește din nou apropierea sa de județul nostru și responsabilitatea cu care tratează industria auto din țară, în special Uzina Dacia. A venit astăzi în Argeș pentru că în primul rând a vrut să dea un semnal pozitiv și de susținere pentru conducerea companiei Dacia care a decis să pornească activitatea de producție și să o asigure că promisiunile făcute de noi se materializează deja. Când spun acest lucru, mă refer la nenumăratele solicitări ale Grupului Dacia-Renault de a dezvolta infrastructura rutieră. Iată că lucrările la autostrada Sibiu-Pitești au început și, cum am mai spus, acest drum european se va realiza sub guvernarea liberală”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Un alt aspect important al vizitei premierului a fost prezentarea, în pavilionul central de la Dacia, a noului model de ventilator pentru spitalele care tratează pacienții COVID-19. Acest ventilator este un prototip care a fost proiectat în cadrul unui parteneriat dintre Universitatea din Pitești, Electroargeș Curtea de Argeș, Automobile Dacia și Senior Software.

“Susțin acest proiect deoarece construcția și omologarea noului tip de ventilator care va fi produs la Electroargeș ne va ajuta pe viitor să luptăm cu pandemia și să nu depindem de alte surse sau de producători din afara țării”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Președintele PNL Adrian Miuțescu a arătat că premierul susține firmele românești și dezvoltarea companiilor din Argeș. “Acest ventilator este o concepție 100% românească, proiectat și produs în județul nostru. Mă bucură faptul că primul ministru susține  producția argeșeană și mizează pe companiile locale. Acest lucru dovedește că economia județului Argeș se află pe agenda primului ministru al României”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, potrivit Departamentului de Comunicare al PNL Argeș.

 

Write A Comment