Premierul Orban, prezent la Ştefăneşti, la aniversarea celor 145 de ani de PNL şi inaugurarea Muzeului Național “Brătianu”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, 24 mai 2020, PNL Argeş a  marcat un dublu eveniment: aniversarea a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal şi inaugurarea Muzeului Național „Brătianu” de la Ștefănești.

La eveniment au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghe, secretarul de stat în ministerul Culturii, Liviu Brătescu, deputații Dănuț Bica și Gigel Știrbu – doi dintre inițiatorii legii privind înființarea Muzeului Național „Brătianu”, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare. După un tur al celui mai tânăr muzeu din țară, oficiat de directorul instituției, Mihai Alexandrescu, oaspeții au lăsat câteva rânduri de apreciere în Cartea de Onoare și au susținut scurte declarații de presă.

Premierul Ludovic Orban:  “Am o mare satisfacție sufletească să pot să fiu astăzi prezent aici la un moment extrem de important. Locul în care Brătienii au luat decizii fundamentale pentru țară, locul în care au gândit propășirea națiunii române, locul, ca să spunem așa, de pelerinaj al reprezentanților marilor puteri, mai ales în ajunul Primului Război Mondial, care veneau la Ionel Brătianu încercând să obțină intrarea României în război și care, de fiecare dată, plecau descumpăniți, că după ce credeau că s-au înțeles cu Ionel Brătianu, Ionel Brătianu le punea niște condiții suplimentare pentru România. Locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine, căci este firesc în orice țară civilizată, redevine un loc în care oamenii care vin aici să regăsească istoria, să regăsească momente din viața publică, dar și din viața privată a marilor noștri înaintași care au pus piatră pe temelie pentru România modernă, pentru România mare, pentru România democratică. Vreau ca acest moment să fie și un moment de continuitate în zidirea unei Românii puternice, zidire care, atât în trecut, cât și în prezent, poate fi făcută de români și poate fi făcută de Partidul Național Liberal”.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghe: “Ansamblul Conacului Brătianu – Vila Florica a adunat în jurul său oameni care au fost prezenţi mereu în prima linie atunci când România a avut nevoie de decizii ferme pentru dezvoltare şi chiar pentru supravieţuire. Reprezintă locul în care s-au pus bazele principiilor ca unitate, modernizare, dar şi ale culturii ca motor al societăţii. Principiile s-au concretizat în fapte în timpul guvernărilor liberale. Mă bucură că şi în anul 2020 tot guvernarea liberală a înfiinţat o nouă instituţie muzeală, o instituţie care să recunoască importanţa naţională a celor care au scris istoria cu mândrie, dar şi cu sacrificii”,  declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghe.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu: “Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi astăzi aici, în condiţii grele, într-o perioadă grea pentru România. Am fi dorit ca acest eveniment să fie mult mai amplu, dar acestea fiind condiţiile, ne-am limitat şi am încercat să respectăm toate legile. Este un moment la care visam de 30 de ani. Împreună am gândit și am sperat. În urmă cu un an când nu am fost primiți la Capela de la Florica am spus că ne vom bate pentru acest moment. Vreau să le mulțumesc domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii, Bogdan Gheorghe domnului deputat Gigel Știrbu, domnului deputat Dănuț Bica pentru acest moment. Sper că vom fi sprijiniți în continuare pentru modernizarea acestui edificiu în așa fel încât toți care vor trece pe aici să vadă istoria Brătienilor și istoria PNL”.Pentru a marca momentul, premierul Ludovic Orban și președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, au plantat un stejar, în fața Muzeului Național „Brătianu”, care simbolizează renașterea muzeului, dar și renașterea societății românești în urma grelei pandemii care a afectat întreaga lume, după cum a informat Grupul de Comunicare al PNL Argeş.

 

Write A Comment