Primarul comunei Bălileşti: „Autorităţile s-au grăbit! Ne-au carantinat pentru 20 de cazuri! Tot atâtea erau şi luni!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cătălin Turturică, primarul comunei Bălileşti, localitate care este carantinată începând de astăzi, 1 august, şi-a exprimat revolta vizazi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:

„S-au grăbit să impună carantina. Eu am fost chemat luni la Prefectură, când s-a discutat posibilitatea carantinării. De la medicii de familie ştiam de 18 cazuri pozitive, DSP-ul mi-a spus că sunt 20, dar că nu se pune problema carantinării. Ieri, vineri, erau tot 20 de cazuri, deci nu este vorba de niciun trend ascendent la Bălileşti. Doi dintre cei 20 au ieşit negativ. Unul dintre ei este la Spitalul Câmpulung, trebuie să apelez la jandarmi să-l putem aduce acasă. Ordinul de carantinare s-a semnat la 4 dimineaţa. Oamenii au fost surprinşi. Jandarmii erau în comună la ora 4. O familie a plecat azi-noapte la mare. De abia au trecut de jandarmi. Deci, am avut 20 de cazuri de lunea trecută. De ce nu ne-au carantinat atunci? Jumătate erau acasă ]n izolare, jumătate în spital. Oamenii care sunt internaţi aveau forme uşoare. Doi au ieşit acum cu test negativ. Deci, la acest moment avem practic 18 cazuri. Am vorbit cu un avocat, pentru a afla motivele reale care au stat la baza acestei decizii de carantinare.”-  declarat primarul comunei Bălileşti pentru interespublic.ro

Potrivit prefectului Emanuel Soare, localitatea Bălileşti are o incidenţă Covid de 5,4 la mia de locuitori. Nivelul de alertă la care se poate carantina este de 3.0.

Localitatea Bălileşti a fost raportată cu 20 de cazuri Covid, la o populaţie de circa 4000.

În ce de-a doua localitate care  intrat în carantină tot de astăzi, respectiv Dârmăneşti, au fost raportate ieri 12 cazuri Covid.

 

 

Write A Comment