Raed Arafat: S-a făcut o confuzie! TIR-ul ATI din Piteşti nu a ajuns la „Victor Babeş”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat astăzi pentru interespublic.ro că Unitatea ATI Mobilă din Piteşti a ajuns la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti şi nu la Spitalul „Victor Babeş”, acolo unde a avut loc tragedia soldată cu decesul a trei pacienţi.

„S-a făcut o confuzie. Era vorba de două TIR-uri relocate, unul de la Ploieşti, celălalt de la Piteşti. Cel de la Piteşti a ajuns la Spitalul „Sfântul Ioan”, iar cel de la Ploieşti la Spitalul „Victor Babeş”. Oricum, nu are importanţă de unde a fost relocată Unitatea ATI, pentru că nu aceasta este problema.”- a declarat şeful DSU, Raed Arafat, pentru interespublic.ro

Interespublic.ro i-a cerut un punct de vedere secretarului de stat, după declaraţia publică a acestuia, conform căreia TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeş”, în care au decedat cei trei pacienţi ar fi provenit din judeţul Argeş.

Arafat a declarat iniţial că „acest TIR de terapie intensivă a funcționat timp de mai multe luni, fără probleme, în Argeș, și că toate unitățile mobile ATI sunt în garanție și „au fost verificate cam o dată la 2-3 luni.”

Aşadar, TIR-ul ATI de la Victor Babeş a fost relocat de la Ploieşti şi nu de la Piteşti.

Cel de la Piteşti se află în curtea Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, după cum ne-au confirmat reprezentanţii acestei unităţi spitaliceşti, din seara de 13 martie, potrivit unui Ordin semnat de şeful DSU, Raed Arafat, publicat mai jos:

 

Graţiela Bâzoi

Write A Comment

error: Content is protected !!