Şeful Permiselor Piteşti: “De când am venit eu, la sediu nu s-a făcut igienizare profesională! Este atributul prefecturii!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Starea de spirit a angajaţilor de la Serviciul Permise Piteşti este una extrem de apăsătoare, după ce un examinator a fost depistat Covid şi trimis în izolare.  Un alt salariat de la ghişeu se află în izolare, după ce a aflat că soţia este pozitivă Sars Cov 2. Teama de a mai veni la serviciu este alimentată şi de faptul că la cel mai aglomerat serviciu public, nu s-a efectuat niciodată o igienizare sau o dezinfecţie profesională, de când ne aflăm în pandemie.  În sediul Permiselor şi Înmatriculărilor Auto  se perindă zilnic circa 400 de oameni, 200  pentru serviciile de la Permise şi alţi circa 200 pentru Serviciile de la Înmatricultări. Circa 1000 de oameni ar fi călcat pragul acestei instituţii într-o săptămână.

“De când am venit eu aici, adică de circa patru săptămâni, nu s-a efectuat nicio dezinfecţie profesională. Am solicitat domnului prefect Emanuel Soare acest lucru. Ştiu că urmau să vină la un moment dat, aşa ne anunţaseră, dar nu au ajuns. Dezinfecţia nu este atributul nostru, ci al prefecturii.”, a declarat seful Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Pitesti,  Matei Cornel, pentru ziarul Gherila. Acesta a fost numit in functie de circa o luna. 

Lipsa unor activităţi de igienizare şi dezinfecţie generală la instituţia în care  calcă mii de oameni într-o lună ne-a fost confirmată şi de alte surse. De când suntem în pandemie, angajaţii sunt cei care se ocupă, atunci când există timp, de curăţarea intrărilor, uşilor, clanţelor, podelelor, iar singura femeie de serviciu existentă face curăţenie doar în ziua de vineri, vreme de maximum două ore. Printr-o rugăminte adresată la Prefectură (către fostul subprefect Adrian Bughiu), în luna iunie, femeia de serviciu ar fi urmat să staţioneze mai mult de două ore la Permise, pentru o curăţenie generală. Acest lucru a fost posibil doar într-o zi, întrucât femeia a intrat ulterior într-un concediu de două săptămâni, conform surselor noastre. Situaţia a devenit şi mai tensionată la acest serviciu, după ce angajaţii au aflat că ei nu pot primi sporul acordat pentru riscurile de expunere la bolile contagioase (COVID19), spre  deosebire de salariaţii altor instituţii publice, unde sporul ar ajunge şi la 800 de lei pe lună.

Un examinator de la Permise Piteşti a fost confirmat Covid vineri, 12 noiembrie. Potrivit şefului de Serviciu, Cornel Matei, săptămâna trecută examinatorul a avut contacte directe cu 12 elevi.

 

Write A Comment